Zoeken

Slither

  • Cinevision.be/nl quoteert Slither met een 3/5
  • Regisseur: James Gunn
  • Cast: Nathan Fillion, Elizabeth Banks, Gregg Henry, Michael Rooker
  • Genre: Horrorkomedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 19-04-2006
  • DVD: 22-09-2006
  • Distributeur: BFD
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Slither"

Even voor de duidelijkheid: ‘Slither’ is geen remake van de gelijknamige spionagethriller met James Caan uit 1973. Dit regiedebuut van James Gunn is echter een hilarische ode aan de ouderwetse horrorklassiekers, waarin slijmerige wezens, domme personages, geparodieerde clichés en gevatte dialogen hun opwachting maken.

Wanneer het landelijke Wheelsey opgeschrikt wordt door de komst van buitenaards leven, is het aan de slome flik Bill (Nathan Fillion), de sexy lerares Starla (Elizabeth Banks) en de vuilgebekte burgemeester (Gregg Henry) om hun dorpje van de ondergang te redden. Gunns regie is onderhoudend en rustig; nergens overhaast hij het geheel en hij laat de kijker langzaamaan kennismaken met de verschillende excentrieke karakters die het dorpje bewonen.

Al vanaf de start wordt duidelijk dat Gunn z’n film niet te serieus neemt. Hij speelt met de genreclichés alsof het niets is en trakteert de liefhebbers geregeld op grappige, edoch goed verstopte verwijzingen naar zowel klassiekers als de slappe afkooksels uit de jaren tachtig. ‘Slither’ is eigenlijk een bioscoopfilm, die z’n uiterste best doet om een campy B-filmpje te zijn. De sfeer zit meer dan snor en eens de prent op snelheid gekomen is, neemt ook de gruwel toe. Maar toch wordt Gunn nergens gratuit. ‘Slither’ toont heel wat slijmerige creaturen, kruipende slakachtigen en muterende mensen, maar toch laat Gunn nog heel wat aan de suggestie van de kijker over. En iedereen weet natuurlijk dat suggestief filmen vaak het spannendst is.

Nathan Fillion is uitstekend in de hoofdrol. De ster uit de sciencefictionsaga ‘Firefly’ en ‘Serenity’ heeft charisma te over en in dit soort van sympathieke horrorfilmpjes is hij meer dan op z’n plaats. Hij wordt prima geflankeerd door onder andere Elizabeth Banks, een geestige Gregg Henry en een zichzelf overstijgende Michael Rooker. ‘Slither’ is voer voor de fans; een plezierig en zichzelf relativerend horrorfilmpje. Right on!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray