Zoeken

Snakes On A Plane

  • Cinevision.be/nl quoteert Snakes On A Plane met een 3/5
  • Regisseur: David R. Ellis
  • Cast: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies, Nathan Phillips
  • Genre: Actie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 30-08-2006
  • DVD: 27-02-2007
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Snakes On A Plane"

Een uit de hand gelopen grap, zo zou je ‘Snakes On A Plane’ nog het best kunnen omschrijven. Toen enkele producers op een afterparty een spelletje ‘bedenk de meest belachelijke titel’ speelden, kwam deze nieuwe culthit in wording er als winnaar uit. De hoofdrol werd meteen aangeboden aan Samuel L. Jackson, die naar eigen zeggen meteen toezegde toen hij de titel hoorde. Niet moeilijk dat hij enkele weken geleden zijn veto stelde, toen de studio in extremis de titel wilde veranderen.

‘Snakes On A Plane’ is een hilarische melange van horror- en rampenfilm met een serieuze korrel zout. De makers hebben nergens de pretentie een uitgewerkt verhaal te vertellen - sommige plotwendingen in het eerste halfuur zijn zo zichtbaar bij de haren gesleurd dat we ons meteen kunnen voorstellen waarom Jackson met een kale knikker rondloopt - en trakteren de aandachtige en bioscoopminnende filmkijker op een reeks clichés om u tegen te zeggen. Niet één stereotiep over vliegtuigreizen wordt over het hoofd gezien; de geïrriteerde zakenman, het domme blondje met bijpassend hondje, de egocentrische rapper, de oversekste piloot, allen passeren ze de revue en zorgen ze voor grappige momenten.

Maar de meeste fun valt er te rapen als de slangen zich naar de oppervlakte begeven. Ze zijn digitaal dan wel niet uitermate verzorgd, ze zijn met meer dan genoeg om het tweede deel van deze prent in totale chaos te laten ontaarden. Ze vallen aan wanneer je het niet verwacht en ze raken passagiers op de meest ondenkbare plaatsen en manieren.

Regisseur David R. Ellis, die eerder al de cheesefests ‘Final Destination 2’ en ‘Cellular’ regisseerde, kijkt niet op een goor fragment meer of minder en heeft voor één keer in Hollywood de moedige beslissing genomen om te werken naar een ‘kinderen niet toegelaten’-keuring. De hele meute sissende tegenstanders krijgen weerwerk van een uitbundige zich overduidelijk amuserende Samuel L. Jackson, die ongetwijfeld de meest legendarische oneliner van het jaar mag uitspuwen. Wie ‘Snakes On A Plane’ serieus wil nemen, zal beslist van een kale reis thuiskomen. Wie hem echter met een even vette knipoog als de makers bekijkt, beleeft één van de dolste rollercoasters van het jaar.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray