Zoeken

Spider-Man 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Spider-Man 2 met een 4/5
  • Regisseur: Sam Raimi
  • Cast: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina
  • Genre: Actie
  • Duur: 127 minuten
  • Releasedatum: 14-07-2004
  • DVD: 02-12-2004
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Spider-Man 2"

Twee jaar na het immense succes van ‘Spider-Man’, trekt Tobey Maguire opnieuw het spinnenpak aan in deze interessante en bovenal knapper uitgewerkte sequel, opnieuw onder de regie van Sam Raimi.

Peter Parker (Tobey Maguire) worstelt met zijn identiteit. Hij is hopeloos verliefd op Mary Jane (Kirsten Dunst), maar ziet een relatie niet zitten, omwille van zijn gevaarlijk ‘reddingswerk’. Wanneer hij besluit het hoofdstuk Spider-Man achter zich te laten, komt hij in het reine met zichzelf en probeert hij op ongedwongen wijze om te gaan met vrienden en familie. Wanneer de evil Dr. Octopus echter zijn zinnen op Spider-Man heeft gezet en dreigt een levensgevaarlijke ramp te creëren, is het aan Spider-Man om in te grijpen.

‘Spider-Man 2’ legt zich veel meer toe op het verhaal dan op het spektakel. Hoewel de lenige spinnenman ook dit keer een misdaad verijdelt, een overval verhindert of ettelijke onschuldige passagiers redt van een metrocrash, komen we als kijker veel meer te weten over het personage Peter Parker. Naarmate de prent vordert, krijgen we inzicht in zijn denkwijze en weten we wat hij innerlijk doormaakt. Tobey Maguire geeft op knappe wijze gestalte aan de integere persoonlijkheid, terwijl ook Kirsten Dunst een veel mysterieuzere rol toebedeeld krijgt. Alfred Molina evenaart moeiteloos Willem Dafoe als bad guy en zet een fantastische Doc Ock neer. Naast enkele spetterende actiescènes, worden we ook getrakteerd op boeiende dialogen, menselijke gebeurtenissen en buitengewone humor (die liftscène is hilarisch!). Qua verloop en intrige doet hij misschien sterk denken aan zijn voorganger: de platonische verhouding, het geheim van Spider-Man, ...

Waar deel één echter nog te kampen had met enkele schoonheidsfoutjes en eveneens het traditionele introductieproces doormaakte, zijn deze mankementjes hier helemaal weggewerkt en worden de mysteries opgehelderd. Nergens voelt deze prent langdradig aan, nergens menen we enige pretentie op te sporen. Hoewel ‘Spider-Man 2’ duidelijk intelligenter is dan de gemiddelde comic-verfilming, staat deze prent garant voor twee uur onbezoedeld filmplezier. Dat de actiescènes kordaat zijn en de karakters uitgediept maakt van ‘Spider-Man 2’ zowat de beste superheldenfilm tot op heden!

DVD-Recensie
De dvd van ‘Spider-Man 2’ is een waar pareltje voor elke verzamelaar. Niet alleen bevat hij naast de traditionele trailers en videoclips tal van interessante documentaires en featurettes, ook zijn er de razend interessante commentaartracks en enkele altijd aardige easter eggs. Haal deze indrukwekkend uitgedoste dvd-uitgave onmiddellijk in huis!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray