Zoeken

Spy Kids 3-D: Game Over

  • Cinevision.be/nl quoteert Spy Kids 3-D: Game Over met een 1/5
  • Regisseur: Robert Rodriguez
  • Cast: Daryl Sabara, Alexa Vega, Sylvester Stallone, Antonio Banderas
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 85 minuten
  • Releasedatum: 10-12-2003
  • DVD: 20-10-2004
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Spy Kids 3-D: Game Over"

Uitgemolken, een term die van toepassing is op verscheidene sequels, maar dit jaar waarschijnlijk nog het meest op deze ‘Spy Kids 3-D: Game Over’. Ter uwer informatie, de titel is geen gimmick, talentvol regisseur Rodriguez besloot bij de productie om deze strontvervelende, schandalig slechte film in 3D op te nemen. ’Dit geeft een nieuwe dimensie aan het gegeven.’, klonk het. Ons inziens is heel de 3D-opzet niet meer dan een simpele truc om de ontelbare gebreken van dit wanproject te camoufleren.

In deze ‘Spy Kids 3-D’ wordt een beroep gedaan op ex-spion Juni (Daryl Sabara) om zijn zusje (Alexa Vega) te bevrijden uit het spelletje ‘Game Over’, een ontwerp van de naar macht verlangende Toymaker (Sylvester Stallone). Juni entert het spel, alwaar zijn zus gevangen zit op niveau vier. De missie kan beginnen.

Vervelend aan deze film is het voortdurend schuifelen met 3D-brilletjes. In tegenstelling tot de documentaire ‘Ghosts Of The Abyss’ (die helemaal in 3D was), wordt bij deze ‘Spy Kids 3-D’ van de kijker verlangd verschillende malen de bril op en af te zetten. Tegen de tijd dat we de bril eindelijk in een ietwat confortale poze op onze neus hebben geplaatst, is het alweer tijd om hem eraf te halen. De acteerprestaties zijn ondermaats. De grote namen op de affiche (Clooney, Banderas, Hayek, Buscemi, Gugino, Trejo) maken blitsoptredens en voegen niets toe aan het geheel. De grootste vertolking komt er van Sylvester Stallone, wiens acteercarrière de laatste jaren behoorlijk in het slop zit. Ook met zijn vijfvoudige vertolking (jawel, vijf Stallones voor de prijs van één!) als de Toymaker zal hier maar weinig verandering in komen. ‘Spy Kids’ had destijds een leuk gegeven, maar we hopen dat Rodriguez het na dit hallucinant slechte derde avontuur definitief voor bekeken houdt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray