Zoeken

Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones

  • Cinevision.be/nl quoteert Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones met een 4/5
  • Regisseur: George Lucas
  • Cast: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Christopher Lee
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 143 minuten
  • Releasedatum: 17-05-2002
  • DVD: 28-11-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones"

Drie jaar na het entertainende, maar net iets te kinderachtige ‘The Phantom Menace’ krijgt ome Lucas een herkansing met de tweede episode in de legendarische ‘Star Wars’-saga. ‘Attack Of The Clones’ is een absolute verbetering en lonkt alsmaar meer naar de charmes van de originele reeks.

Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) schopte het intussen tot ervaren jedi. Samen met protégé Anakin (Hayden Christensen) moet hij instaan voor de bescherming van senator Amidala (Natalie Portman). Anakin trekt met Amidala naar een afgelegen paradijs, terwijl Obi-Wan een onderzoek instelt naar de recentelijke aanslagen op de vorsten van Naboo. Hij stuit op een geheime militie, een kloonleger. Onderweg ontdekt hij ook dat senaatsleider Palpatine (Ian McDiarmid) en voormalig jedi Count Dooku (Christopher Lee) deel uitmaken van The Dark Side.

Pas iets over halfweg pakt deze ‘Attack Of The Clones’ uit met de traditionele lasergevechten, sensationele achtervolgingen en spetterend ruimteavontuur. Het eerste deel focust zich hoofdzakelijk op het evoluerende verhaal, laat ons kennismaken met de denkpistes van de belangrijkste personages en herbergt zowaar een detectiveplot. Ook komen Anakins dictatoriale trekjes meer naar de voorgrond, waarmee Lucas al een tipje van de wereldbekende sluier oplicht. Ook het actievolle deel zit vol van verwijzingen. Zo krijgen we onder andere een eerste kijk op de troepen van de toekomstige Darth Vader en zien we een provisorisch ontwerp van de Death Star.

Ewan McGregor en Natalie Portman leveren opvallend realistische vertolkingen, terwijl Hayden Christensen jammer genoeg een beetje houterig overkomt. Hoewel hij met een lightsaber goed voor de dag komt, blijkt toch dat emotionele acteerstukken hem zwaarder op de maag liggen. Deze tweede episode, met nogal wat liefdesscènes die naar ons gevoel net een tikkeltje korter mochten, is niettemin een erg belangrijk overloopluik. Naast de verdere ontwikkeling van het verhaal, maken we hier ook kennis met enkele uit de originele trilogie bekende personages. En laat ons vooral ook de score van grootmeester John Williams niet vergeten, die ons op het einde van de film nogmaals trakteert op de geniale tonen van de imperial march. ‘Attack Of The Clones’ mag dan niet het verwachte meesterwerk zijn, het blijft toch een hoogst entertainend en voorbijrazend ruimtespektakel!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray