Zoeken

Starsky & Hutch

  • Cinevision.be/nl quoteert Starsky & Hutch met een 3/5
  • Regisseur: Todd Phillips
  • Cast: Ben Stiller, Owen Wilson, Vince Vaughn, Snoop Dogg
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 100 minuten
  • Releasedatum: 28-04-2004
  • DVD: 28-09-2004
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Starsky & Hutch"

‘Starsky & Hutch’ is de filmversie, gebaseerd op de gelijknamige politieserie uit de jaren zeventig. Ben Stiller kruipt in de huid van de niet te stoppen superflik David Starsky, terwijl buddy Owen Wilson gestalte geeft aan losbol Ken Hutchinson. Kapitein Doby (Fred Williamson) maakt hen partners en zadelt hen meteen op met een zaak rond een aangespoeld lijk. Het tweetal houdt er een onorthodoxe werkwijze op na, doet een beroep op informant Huggy (Snoop Dogg) en komt uiteindelijk uit bij snoodaard Reese Feldman (Vince Vaughn).

Todd Phillips oogstte in het verleden vooral bekendheid met de infantiele lolbroekkomedies ‘Road Trip’ en ‘Old School’. Met ‘Starsky & Hutch’ weet hij ons meer te entertainen. Hoewel het verhaal zeer voorspelbaar is en je veel gags op kousenvoeten voelt aankomen, straalt deze prent toch heel wat charme uit. Het tijdsbeeld van de jaren zeventig wordt heerlijk weergegeven en zorgt voor de nodige dosis kitscherigheid.

Dat ‘Starsky & Hutch’ écht werkt is vooral de verdienste van de twee hoofdrolspelers. Ben Stiller is hilarisch als Starsky en weet alleen nog maar met zijn onverbeterlijke verschijning (dat kapsel! die bril! dat jasje!) onze lachspieren in gang te zetten. Ook Owen Wilson straalt heel wat humor uit. Er heerst duidelijk chemie tussen het olijke duo. In bijrollen herkennen we Vince Vaughn als crimineel, een geestige Snoop Dogg, Juliette Lewis als maîtresse en Amy Smart en Carmen Electra als een koppel cheerleaders.

‘Starsky & Hutch’ moet het hoofdzakelijk hebben van zijn visuele humor en verscheidene actiescènes. Hoogtepunten van de film zijn onder andere de parodie op ‘Easy Rider’, het duo’s verschijning op Reeses dochters bat mitsvah en Ben Stillers hilarische personage (het doet ons een beetje aan Elliott Gould denken!) tijdens Reeses autofeestje. ‘Starsky & Hutch’ is niet heel hoogstaand, maar weet ons anderhalf uur schaamteloos parodiërend entertainment te bezorgen. Let ook op de optredens van Paul Michael Glaser en David Soul, die gestalte gaven aan het legendarische politiekoppel in de tv-serie. Goed gelachen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray