Zoeken

Stay Alive

  • Cinevision.be/nl quoteert Stay Alive met een 1/5
  • Regisseur: William Brent Bell
  • Cast: Jon Foster, Frankie Muniz, Samaire Armstrong
  • Genre: Horror
  • Duur: 85 minuten
  • Releasedatum: 12-07-2006
  • DVD: 07-12-2006
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Stay Alive"

Hoewel computerspelletjes onze aandacht nooit langer dan enkele minuten konden vasthouden, zouden we ongetwijfeld door de knieën gaan voor een intense ontmoeting met de verleidelijke avonturiervamp Lara Croft - u weet wel: de ‘Tomb Raider’, die reeds in twee films vertolkt werd door Angelina Jolie - maar voor een aanvaring met ijskonijn Elizabeth Bathory bedanken we liever.

Nochtans is het met deze laatste dat enkele nietsvermoedende gamers in ‘Stay Alive’, een zoveelste hersenloze en langdradige horrorproductie, af te rekenen krijgen. ‘Stay Alive’ is een nieuw en revolutionair horrorspelletje, waarbij de spelers het opnemen tegen een jaren geleden gestorven gravin. Er zit echter een twist aan het spelletje: elke speler die in het spel om het leven komt, wordt niet veel later zelf vermoord - en wel nog op dezelfde manier als hun personage in het spelletje. Enkele jongeren besluiten het heft in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar de oorzaak van de moorden.

‘Stay Alive’ is een zeer voorspelbare en ongeloofwaardige slasherfilm, waarin vooral domme politie-inspecteurs en schreeuwende wichten hun opwachting maken. De prent is samengetrokken uit alle denkbare clichés en schaamt er zich niet voor om de kijker daar om de haverklap mee om de oren te slaan. De dialogen zijn irreëel - al krijgen ze door hun hoge cultwaarde meteen ook iets surreëel - en de verschillende denkpistes van de belangrijkste personages zijn te belachelijk voor woorden. In wezen zou je deze zoveelste puberale moordoefeningen kunnen omschrijven als een mengeling tussen ‘Silent Hill’, ‘FearDotCom’ en de inmiddels eindeloze ‘Final Destination’-reeks. Ook hier zijn de lynchpartijen verre van geïnspireerd en naargelang de prent vorderde kregen we zelf meer en meer zin om de hoofdpersonages van de kaart te vegen.

Jon Foster, Frankie Muniz en de onbekende Samaire Armstrong vertolken de drie hoofdrollen, maar het mag duidelijk zijn dat geen van de drie het er naar behoren vanaf brengt. We hebben er alle begrip voor dat het moeilijk is een oninteressant personage overtuigend te vertolken, maar dan hadden ze beter twee keer nagedacht vooraleer ze zich verbonden aan dit overbodige project. Overigens blijkt de film bekijken, net als het spel spelen, ook niet helemaal zonder risico, want twee dagen later ondervonden we nog steeds een chronische hoofdpijn.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray