Zoeken

Step Up 2 The Streets

  • Cinevision.be/nl quoteert Step Up 2 The Streets met een 2/5
  • Regisseur: Jon Chu
  • Cast: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani
  • Genre: Muzikaal drama
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum: 27-02-2008
  • DVD: 09-07-2008
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Step Up 2 The Streets"

In een tijd waarin de orde verstoord wordt door aanslagen en ander internationaal terreur is het ergens grappig om een film als ‘Step Up 2 The Streets’ aan te treffen. De openingsscène toont namelijk hoe in een metro de orde verstoord wordt door een groepje dansers. De nieuws- en overheidsdiensten reageren er haast even geschokt op als ware het levensgevaarlijke criminelen, ook al beperkt hun ‘terreur’ zich tot gemaskerde acrobatie en kleurrijke graffiti.

De bende waar het om gaat, schaart zich achter de naam 4-1-0, een stelletje straatdansers die willen deelnemen aan The Streets, een illegale danswedstrijd. Maar ‘Step Up 2 The Streets’, het vervolg op het al even verwaarloosbare ‘Step Up’ van twee jaar geleden, gaat natuurlijk niet over terreur. Het gaat om dansen, bewegen, heupwiegen, korte rokjes en ontluikende decolletétjes. Zoals het een echte dansfilm betaamt, wordt ook hier het straatuniversum bevolkt door mooie jongens en meisjes, die met de meest blitse bewegingen pure erotiek uitstralen. Of zouden moeten uitstralen. Eén van hen is Andie; ze maakt deel uit van 4-1-0, maar dreigt haar spijbelende leventje vaarwel te moeten zeggen. Haar pleegmoeder - haar echte mama heeft onlangs het tijdelijke voor het eeuwige ingeruild - wil haar naar haar tante in Texas sturen, maar geeft haar toch een laatste kans. Als Andie toegelaten wordt op een prestigieuze kunstschool, waar ze haar danskwaliteiten verder zou kunnen uitbreiden, grijpt ze die mogelijkheid met beide handen. Het zorgt ervoor dat ze minder tijd heeft voor haar ‘vrienden’, die haar uit de 4-1-0 zetten. Niet getreurd, echter, want samen met enkele nieuwbakken vrienden richt ze - in alle stilte - op school een nieuwe danscrew op, waarmee ze dagelijks traint om deel te nemen aan The Streets.

‘Step Up 2 The Streets’ teert op oogverblindende danschoreografieën, maar het makke verhaaltje drukt je steeds weer met de neus op de feiten: dit is een formulefilmpje, zoals er dertien in een dozijn gemaakt worden. Ingrediënten uit genrefilms als ‘Honey’ en de eerste ‘Step Up’ worden hier immers gretig door de mangel gehaald om te resulteren in een routineus, oervoorspelbaar from rags to riches-verhaaltje over een straatjoch (in dit geval een rebelse meid) die toch haar droom (en die van haar dode ma - kwestie van het drama nog iets meer in de verf te zetten) kan realiseren en ondertussen nog de meest populaire jongen op school een tong mag draaien. Dans- en levenslessen voor het MTV-publiek.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray