Zoeken

The Stepford Wives

  • Cinevision.be/nl quoteert The Stepford Wives met een 3/5
  • Regisseur: Frank Oz
  • Cast: Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler, Christopher Walken
  • Genre: Komedie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum: 07-07-2004
  • DVD: 22-07-2006
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "The Stepford Wives"

Na een mislukt programmaontwerp, wordt Joanna Eberhart (Nicole Kidman) ontslagen als directrice van EBS Television Network. Na een allesvernietigende zenuwinzinking, trekt ze samen met haar man Walter (Matthew Broderick) en twee kinderen naar Stepford, Connecticut. Stepford blijkt dé perfecte plaats te zijn, die verdraagzaamheid en liefde tegenover de medemens hoog in het vaandel draagt. Joanna vertrouwt het zaakje niet en gaat met de hulp van schrijfster Bobbie Markowitz (Bette Midler) en architect Roger Bannister (Roger Bart) op onderzoek. Wat is er toch aan de hand met de vrouwen van Stepford, die allemaal zo gehoorzaam zijn, de hele dag rondlopen met een grenzeloze smile en alleen maar interesse hebben in het huishouden doen?

‘The Stepford Wives’ is een remake van de gelijknamige film uit 1975, met Katherine Ross en Paula Prentiss in de hoofdrollen. Waar het origineel bedoeld was als sciencefictionthriller, bewandelen regisseur Frank Oz en scenarist Paul Rudnick nu resoluut het humoristische pad. De roman van Ira Levin mag dan al voldoende stof bieden voor een intrigerend verhaal, de makers kiezen voor een aaneenschakeling van clowneske situaties, over the top vertolkingen en messcherpe dialogen. In de finale ontspoort de prent tot een moraliserende, feministische en vrij voorspelbare climax, maar toch kan dit de pret niet bederven.

Nicole Kidman straalt en levert een schitterende vertolking af. Zelfs Matthew Broderick en Bette Midler (in het verleden niet meteen twee lichtpunten van de cinema gebleken!) zorgen voor overtuigende prestaties en weten deze prent boven z’n genregenoten uit te tillen. Verdere bijrollen zijn weggelegd voor een charismatische Christopher Walken, een opgewonden Glenn Close en een bazige Jon Lovitz. ‘The Stepford Wives’ mag dan al wat oppervlakkig zijn - uiteindelijk komen we over de personages zelf bitterweinig te weten - de prent staat garant voor anderhalf uur pretentieloze fun, die bij momenten sterk aanleunt bij de typische screwballkomedie uit de jaren zestig. Hilarisch!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray