Zoeken

Steve + Sky

  • Cinevision.be/nl quoteert Steve + Sky met een 4/5
  • Regisseur: Felix Van Groeningen
  • Cast: Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh
  • Genre: Romantisch drama
  • Duur: 100 minuten
  • Releasedatum: 18-02-2004
  • DVD: 30-09-2004
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Steve + Sky"

Met ‘Steve + Sky’ heeft Felix Van Groeningen een indrukwekkende, progressieve film afgeleverd, die beslist tot één van de beste Belgische films mag gerekend worden.

We maken kennis met Steve (Titus De Voogdt), een verwaarloosbare XTC-dealer, die met een grote dosis pillen door de politie gesnapt wordt. Sky (Delfine Bafort) is een hoertje, maar bekijkt dit als een interim. In feite doet ze het voor haar vriend Marc, die in de gevangenis zit en geen geld genoeg heeft om zijn advocaat te betalen. Wanneer Steve terug vrij komt, leert hij Sky kennen via Jean-Claude (Johan Heldenbergh), ex-celgenoot en inmiddels beste vriend van Steve. Tussen Steve en Sky heerst een zekere chemie, het klikt. Steve wil echter geen vaste relatie en Sky is té verliefd.

‘Steve + Sky’ rekent op geniale wijze af met het cliché van de traditionele romantische films. De twee protagonisten zijn mensen van vlees en bloed en beschikken over meer verstandelijke vermogens dan de doorsnee filmkoppeltjes. De spanning tussen de twee hoofdpersonages is vooral te danken aan het verbluffende acteerwerk van zowel Titus De Voogdt, bekend van ‘Any Way The Wind Blows’, en de internationaal bekende mannequin Delfine Bafort. De twee zijn schitterend op elkaar ingespeeld, maar leveren ook afzonderlijk perfect acteerwerk. Ook is er een innemende vertolking afkomstig van Johan Heldenbergh als de halfverlamde tussenpersoon. ‘Steve + Sky’ bevat een knappe soundtrack, samengesteld uit songs uit de Belgische muziekgeschiedenis en bovendien op inventieve wijze gemixt door Soulwax. De manier waarop ze het Nacht Und Nebel-nummer ‘Beats Of Love’ terug tot leven brengen, is grandioos. Hoogtepunt van de film is ongetwijfeld de ‘Dromen Zijn Bedrog’-scène, waarin de echte liefde tussen de twee personages voelbaar is.

‘Steve + Sky’ is grandioze cinema, emotioneel, maar niet week, aangrijpend en tegelijkertijd ook erg rauw. Humor is veelvuldig in de schitterende dialogen verwerkt, de regie is erg strak en de vertolkingen onbetaalbaar. En dan nu allemaal samen: beats of love, beats of love love love ...

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray