Zoeken

Stoned

  • Cinevision.be/nl quoteert Stoned met een 2/5
  • Regisseur: Stephen Woolley
  • Cast: Leo Gregory, Monet Mazur, Paddy Considine
  • Genre: Drama
  • Duur: 102 minuten
  • Releasedatum DVD: 09-05-2006
  • Distributeur DVD: Bridge Entertainment Group
Bekijk de cover van de film "Stoned"

Muzikale biopics zijn geliefder dan ooit en ook regisseur Stephen Woolley wil daar z’n graantje van meepikken. Met ‘Stoned’, dat inzoomt op de laatste maanden uit het leven van voormalig Rolling Stones-lid Brian Jones, verhaalt Woolley echter geen traditionele biografische film, maar veeleer een gelaagd tijdsdocument, waarin hij veel meer oog heeft voor de diverse privé-uitspattingen van z’n hoofdpersonage dan voor de prestaties van de muziekgroep, waarvan de protagonist deel uitmaakt.

Brian Jones was ongetwijfeld het meest raadselachtige lid van de Rolling Stones, één van de meest populaire bands uit de rockgeschiedenis, die tot op heden nog steeds op het hoogste niveau actief zijn. Voor velen zou Jones het muzikale genie achter de groep geweest zijn - het feit dat de Stones na het wegvallen van Jones al even sublieme nummers creëerden deed deze utopische gedachtegang weliswaar de doek om.

‘Stoned’ is echter niet meer geworden dan een aaneenschakeling van psychedelische flitsbeelden of rockscènes; of we zouden deze prent nog het meest accuraat kunnen omschrijven als de klassieke melange tussen sex & drugs & rock ’n roll. Op een onchronologische manier en met bitterweinig samenhang vertelt Woolley ons allerlei markante weetjes uit het leven van Brian Jones zonder daarbij te vergeten dat hij zich hoofdzakelijk focust op het mysterie rond diens dood. Door z’n nogal bizarre aanpak, is ‘Stoned’ vooral een saaie en verwarrende film, waar je nooit helemaal bij betrokken raakt en die naarmate de finale eraan komt nauwelijks nog enige interesse bij de kijker weet op te wekken. De vertolkingen van hoofdrolspeler Leo Gregory en sidekick Paddy Considine zijn gelaten en drukken veeleer troosteloosheid uit dan de typische nonchalance uit de jaren zestig. En dat terwijl de twee hoofdpersonages niets anders doen dan drugs snuiven en vrouwen het hof maken!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray