Zoeken

Support Your Local Sheriff

  • Cinevision.be/nl quoteert Support Your Local Sheriff met een 3/5
  • Regisseur: Burt Kennedy
  • Cast: James Garner, Harry Morgan, Jack Elam
  • Genre: Western
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum DVD: 06-10-2004
  • Distributeur DVD: MGM Home Entertainment
Bekijk de cover van de film "Support Your Local Sheriff"

‘Support Your Local Sheriff’ verhaalt de fratsen van Jason (James Garner), een goudzoeker die louter voor het geld de job van sheriff aanvaardt in een onrustig dorpje. Hij besluit meteen orde op zaken te stellen door gunslayer Joe Danby (Bruce Dern) gevangen te nemen, nadat deze een onschuldige man van het leven beroofde. Danby echter is de zoon van de lokale misdaadfiguur (Walter Brennan), die er alles aan zal doen om z’n zoon vrij te krijgen en de nieuwbakken sheriff een lesje te leren.

Dat Burt Kennedy het westerngegeven prima onder de knie had bewees hij al eerder met ‘The Rounders’ en ‘The War Wagon’; in 1969 benaderde hij het genre op een andere manier, namelijk met de nodige dosis humor en zelfrelativering. ‘Support Your Local Sheriff’ is opgetrokken uit de meest clowneske, hilarische situaties, die zodanig overdreven zijn dat we ze steevast met een korrel zout dienen te nemen. De luchtige, aangename evenwel met een vette knipoog te nemen vertolking van hoofdrolspeler James Garner draagt hier bovendien moeiteloos toe bij. Niet alleen door op een komisch laconieke manier de nodige onwaarschijnlijke dialogen te debiteren, maar ook door beroep te doen op een kitscherige mimiek. Bijrollen zijn er weggelegd voor onder meer oude rot Walter Brennan (de brave man won z’n eerste Oscar maar liefst in 1936!), een geestige Harry Morgan, een beginnende Bruce Dern en een immer op z’n kostelijke verschijning terende Jack Elam.

Het verhaaltje mag dan al met haken en ogen aan elkaar hangen, toch staat deze lichtvoetige cowboyprent garant voor anderhalf uur filmplezier. Aangenaam vertier!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray