Zoeken

Suske & Wiske: De Duistere Diamant

  • Cinevision.be/nl quoteert Suske & Wiske: De Duistere Diamant met een 3/5
  • Regisseur: Rudi Van Den Bossche
  • Cast: Joerie Busschots, Céline Verbeeck, Dirk Roofthooft, Thekla Reuten
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 88 minuten
  • Releasedatum: 18-02-2004
  • DVD: 05-08-2004
  • Distributeur: Independent Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Suske & Wiske: De Duistere Diamant"

Een stripverfilming is steeds een delicate zaak. Bij ‘Suske & Wiske’ zijn alle personages grote bekenden, waarvan elke striplezer zich mettertijd een eigen beeld heeft gevormd. Niettemin heeft regisseur Rudi Van Den Bossche, bekend van ‘Olivetti 82’, prima werk geleverd en is ‘De Duistere Diamant’, mede door het prima acteerwerk, een flitsende avonturenfilm.

Suske (Joeri Busschots), Wiske (Céline Verbeeck), Lambik (Dirk Roofthooft) en tante Sidonia (Peter Van Den Begin) trekken op vakantie naar de Ganzenhoeve van baron de Lacheloze (Rik Launspach). Eenmaal daar gearriveerd maken ze kennis met de ietwat zonderlinge Alwina (Thekla Reuten). Tijdens een spelletje in de bossen, vindt Suske een zwarte diamant. Hij geeft hem aan tante Sidonia, die hem op haar beurt weer doorverkoopt aan de baron. Op de steen rust echter een vloek, waardoor Sidonia gedoemd is te sterven. De enige oplossing is terugkeren naar de middeleeuwen en de steen naar een bepaalde magiër brengen. Suske en Wiske twijfelen geen seconde en maken via de teletijdmachine van professor Barabas (Tuur De Weert) een tocht naar het verleden.

‘De Duistere Diamant’ houdt er een stevig tempo op na en verveelt geen seconde. De acteurs zijn zeer goed gekozen. De twee hoofdrolspelers komen overtuigend uit de hoek, maar ook Dirk Roofthooft en Peter Van Den Begin leveren erg knap acteerwerk. Verder is het vooral uitkijken naar een goed gegrimeerde Tuur De Weert als de verstrooide professor, Thekla Reuten als de geheimzinnige tovenares en Stany Crets als de energievolle Jerom. ‘De Duistere Diamant’ is een aaneenschakeling van komische situaties, spetterende achtervolgingen en spectaculaire zwaardgevechten. De verfilming van de meer dan vijftig jaar oude strip ‘De Duistere Diamant’ is een waardige bekroning op het witte doek. Een avontuurlijke aanrader voor jong en oud.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray