Zoeken

Basic Instinct 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Basic Instinct 2 met een 1/5
  • Regisseur: Michael Caton-Jones
  • Cast: Sharon Stone, David Morrissey, Charlotte Rampling
  • Genre: Erotische thriller
  • Duur: 114 minuten
  • Releasedatum: 05-04-2006
  • DVD: 14-09-2006
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Basic Instinct 2"

Toen Paul Verhoeven in 1992 definitief Hollywood veroverde met de instant thrillerklassieker ‘Basic Instinct’, stelde hij meteen duidelijk dat hij niet geïnteresseerd was in een vervolg. Natuurlijk is geld in Hollywood veel belangrijker dan de integriteit van een regisseur, dus gingen de studiobonzen eind jaren negentig op zoek naar een geschikte opvolger. Verhoeven bleek toch nog oppervlakkig geïnteresseerd, maar besloot het project toch aan een andere cineast door te schuiven. De enige naam die aan dit project verbonden was, was Sharon Stone. Voor haar mannelijke tegenspeelster heeft half Tinseltown de revue gepasseerd, waaronder Kurt Russell, Pierce Brosnan en Robert Downey Jr., tot Stone uiteindelijk genoegen kon nemen met David Morrissey, die met z’n vertolking in ‘Basic Instinct 2’ geen potten zal breken en z’n carrière eerder negatief dan positief zal beïnvloeden. Achter de camera nam Michael Caton-Jones plaats.

‘Basic Instinct 2’ wordt de laatste tijd aangekondigd als sexier, wulpser en uitdagender dan z’n voorganger, maar al snel blijkt dat deze prent een idioot doorslagje is van alle erotisch geladen thrillers waarin La Stone reeds in haar carrière acteerde. Het verhaal bevat geen greintje logica en het laatste halfuur kent de film veel te veel plotwendingen. De mise-en-scène van Caton-Jones is inspiratieloos en ordinair; de prent oogt als een tweederangs tv-thrillertje, waarin het verhaal af en toe onderbroken wordt voor een obligate seksscène. Alhoewel je ook daar op je honger blijft zitten.

Sharon Stone vond er niet beter op in alle interviews te verwijzen naar de ontelbare vrijscènes die de film zou bevatten, maar dat bleek een publiciteitsstunt te zijn. Uiteraard zal er wel ergens een director’s cut bestaan waar Stone in volle glorie te ‘bewonderen’ valt, maar in de gekuiste versie, die blijkbaar ook bij ons in de zalen zal komen, chronometreerden we amper tien minuten naakt. Begrijp ons niet verkeerd, hoe minder dat we van Sharon Stone te zien krijgen, hoe beter, maar als een film met zoveel bravoure aangekondigd wordt, dan verwachten we uiteraard iets anders dan dit routineus formulefilmpje.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray