Zoeken

Suspect Zero

  • Cinevision.be/nl quoteert Suspect Zero met een 2/5
  • Regisseur: E. Elias Merhige
  • Cast: Aaron Eckhart, Ben Kingsley, Carrie-Anne Moss
  • Genre: Thriller
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum: 24-11-2004
  • DVD: 24-03-2005
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Suspect Zero"

Wanneer FBI-agent Mackelway (Aaron Eckhart) de burgerrechten van serial killer Raymond Starkey (Keith Campbell) schendt door een ongeoorloofde arrestatie, gaat Starkey vrijuit en wordt Mackelway verbannen naar een afgelegen bureau in Albuquerque. Daar wordt hij al snel op de zaak gezet van een vermoorde handelsreiziger. Als blijkt dat er later nog twee zo’n willekeurige moorden plaatsvinden, begint Mackelway te vermoeden dat er meer achter zit. Zeker wanneer het laatste slachtoffer Raymond Starkey is. Samen met z’n partner Fran Kulok (Carrie-Anne Moss) probeert Mackelway een verband te zoeken tussen de drie slachtoffers, dat hem mogelijk naar de moordenaar zou kunnen leiden. Het politieduo raakt verstrikt in een verstikkend labyrint van mysterieuze aanwijzingen, die leiden naar de geheimzinnige Benjamin O’Ryan (Ben Kingsley).

‘Suspect Zero’ is een psychologische thriller onder regie van E. Elias Merhige, die in het verleden eerder al succes boekte met ‘Shadow Of The Vampire’. Gebaseerd op een scenario van Zak Penn - tevens schrijver van ‘X-Men 2’ - bevat deze thriller een interessante premisse, maar een bijzonder langdradige, kabbelende uitwerking. Door de verschillende verhaalstructuren hebben we als kijker vrij snel door hoe de vork in de steel zit en bevinden we ons als het ware steeds een stapje voor de personages. De climax wordt vrij warrig opgebouwd en de uiteindelijke finale is eveneens een lichte teleurstelling.

Aan de acteurs zal het echter niet gelegen hebben. Ben Kingsley is prima in vorm als de enigmatische O’Ryan en het is dan ook jammer dat ‘s mans personage zo weinig aandacht krijgt. Ook Aaron Eckhart en Carrie-Anne Moss geven het beste van zichzelf, maar zitten evengoed gevangen in ietwat oninteressante karakters. Ondanks al z’n potentieel en een mooie fotografie, is ‘Suspect Zero’ te ondermaats om op te vallen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray