Zoeken

Taxi Driver

  • Cinevision.be/nl quoteert Taxi Driver met een 3/5
  • Regisseur: Martin Scorsese
  • Cast: Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel, Peter Boyle
  • Genre: Drama
  • Duur: 112 minuten
  • Releasedatum DVD: 08-11-2007
  • Distributeur DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Taxi Driver"

Robert De Niro is Travis Bickle, een apathische eenzaat, die graag lange uren klopt. Hij gaat in dienst bij een taximaatschappij in New York en houdt er een rake observatie van de grootstad op na. In zijn avontuur wordt hij verliefd op een secretaresse (Cybill Shepherd), houdt hij zich het plan voor een belangrijke presidentskandidaat (Leonard Harris) te vermoorden en rekent hij af met een pooier (Harvey Keitel) om het twaalfjarige hoertje Iris (Jodie Foster) vrij te krijgen.

‘Taxi Driver’ betekende voor zowel regisseur Martin Scorsese als hoofdrolspeler Robert De Niro de absolute doorbraak in Hollywood. Robert De Niro is goed op dreef als Vietnamveteraan. Scorsese lijkt met de film wel een ode te brengen aan zijn favoriete stad. De film bevat enkele briljante scènes (’Are you talkin’ to me?’ is een klassieker!), maar is niet het meesterwerk dat iedereen ons wil doen geloven. Het nevenverhaal met Cybill Shepherd mist spankracht en moet het moeiteloos afleggen tegen het integere, krachtige verhaal van Jodie Foster, die een sterke vertolking neerpoot. In bijrollen herkennen we Peter Boyle als taxichauffeur en een jonge, doorbrekende Harvey Keitel.

‘Taxi Driver’ wordt gedragen door zijn hoofdrolspeler, bevat een interessant verhaal, maar Scorseses regie had best wat intenser gemogen. De man houdt zich duidelijk in en pakt op cinematografisch vlak pas echt uit bij de knappe finale. De laatste tien minuten zijn overbodig en bloemig en vloeken met de rest van de film. Zeker geen slechte film, maar zowel Scorsese als De Niro hebben later bewezen meer in hun mars te hebben.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray