Zoeken

Team America: World Police

  • Cinevision.be/nl quoteert Team America: World Police met een 1/5
  • Regisseur: Trey Parker
  • Cast: Trey Parker, Matt Stone, Kristen Miller
  • Genre: Komedie
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum: 30-03-2005
  • DVD: 26-05-2005
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "Team America: World Police"

De makers van onder andere ‘South Park’ en ‘Orgazmo’ zijn terug met ‘Team America: World Police’, een vuilgebekte poppenfilm, waarin vooral de Amerikaanse politiek op de korrel genomen wordt. Alleen jammer dat subtiliteit niet voorkomt in het woordenboek van de makers. ‘Team America’ is bij momenten zo vulgair of overdreven dat het z’n eigen doel voorbijschiet.

Team America, een internationaal politiekorps ter handhaving van de wereldvrede, verneemt dat de op macht beluste dictator Kim Jong Il massavernietigingswapens verkoopt aan terroristische organisaties. Om te infiltreren in het terreurnetwerk, doet aanvoerder Spottswoode een beroep op de rijzende Broadway-ster Gary Johnston. Samen met de overige Team America-leden slaagt Gary erin de dictator op het spoor te komen en doet hij er alles aan om diens snode plannen om de wereld te vernietigen te verhinderen.

Ondanks het feit dat ‘Team America’ in de eerste plaats schertst met het Amerikaanse politieke beleid (ook Michael Moore komt even langs!), wordt er ook stevig wat gelachen met de Amerikaanse blockbusters - en meerbepaald deze, geregisseerd door Michael Bay. Met als hoogtepunt de hilarische liefdessong ‘Pearl Harbor Sucked And I Miss You’, zijn het slechts enkele van deze grappige verwijzingen, die echt te pruimen zijn. De spraakverwarringen zijn belegen, het lachen met een rits filmsterren levert amper enkele cheap laughs op en de scènes met de dictator zijn beschamend slecht. Daarnaast pakken de makers ook uit met de o zo obligate kots- en seksscènes, louter bedoeld om op goedkope wijze bij de kijkers enkele lachjes te scoren.

‘Team America: World Police’ vertrekt van een grandioos uitgangspunt - het parodiëren van de Amerikaanse actiecinema aan de hand van een razend actueel terroristenplot - maar slaagt er nergens in echt te overtuigen. Of het nu aan de poppen, de belachelijke stemmetjes of de overdone vulgariteit ligt, laten we dan nog in het midden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray