Zoeken

Terminator 2: Judgment Day

  • Cinevision.be/nl quoteert Terminator 2: Judgment Day met een 4/5
  • Regisseur: James Cameron
  • Cast: Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong, Linda Hamilton, Robert Patrick
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 147 minuten
  • Releasedatum DVD: 30-11-2001
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Terminator 2: Judgment Day"

Zeven jaar na het onmetelijke kassucces ‘The Terminator’ sloegen regisseur James Cameron en hoofdacteurs Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton opnieuw de handen in elkaar voor deze actievolle, groots opgezette sequel.

Tien jaar nadat Sarah Connor (Linda Hamilton) het doelwit was van een moordlustige terminator, zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere machine (Robert Patrick) naar onze tijd om John (Edward Furlong), Sarah’s zoon en toekomstig verzetsleider, te elimineren. Het verzet stuurt eveneens een terminator (Arnold Schwarzenegger), die instaat voor de bescherming van John. De strijd tussen de machines kan beginnen.

‘Terminator 2: Judgment Day’ is sensationeler, komischer en spectaculairder dan zijn voorganger uit 1984. Al vanaf de openingsscène worden we als kijker meegesleurd in de donkere, destructieve wereld, waarin John de enige hoop is om de strijd tegen de machines aan te vatten. Arnold Schwarzenegger is ronduit schitterend in zijn rol als gevoelloze moordmachine. One-liners als ‘Hasta La Vista, Baby’ en ‘I’ll Be Back’ schopten het tot legendarische quotes. Linda Hamilton speelt de rol van haar leven; hetgeen ook gezegd kan worden van Edward Furlong. Robert Patrick is beangstigend sterk als vijandige robot, die elke tegenligger vakkundig de mond snoert. ‘Terminator 2’ is een absolute klassieker in het genre en een must-see voor elk zichzelf respecterend actieliefhebber. Entertainment van de bovenste plank!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray