Zoeken

TMNT

  • Cinevision.be/nl quoteert TMNT met een 1/5
  • Regisseur: Kevin Munroe
  • Cast: Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Mako, Patrick Stewart
  • Genre: Animatie
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum: 28-03-2007
  • DVD: 29-08-2007
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "TMNT"

Schildpadden zijn nooit onze favoriete dieren geweest. ’t Is te zeggen, in een aquarium kunnen ze best fotogeniek ogen, maar hun hyperslome tempo ontneemt ons vaak de zin om in actie te schieten. Een film over schildpadden kunnen we ons dan ook helemaal niet voorstellen; en zeker niet als hij maar liefst een periode van anderhalf uur beslaat. Wat kan zo’n beestje op die tijd? Een zebrapad oversteken? Een opwindende film kan daar niet uit voortvloeien, zou je denken. En terecht.

De vier hoofdfiguren uit ‘TMNT’ zijn nochtans niet zomaar schildpadden, het zijn namelijk mutanten en ze beschikken over uitzinnige ninja-gaven. Ze springen over daken, werpen zich in de strijd met hun opgeblonken zwaarden én maken komaf met de machtigste vijanden. Jawel, het groene gevaar is terug. Nadat de serie jaren geleden vooral jongere kijkers aan de buis kluisterde en drie bioscoopfilms datzelfde publiekje in de bioscoopzetel vasthielden zorgt ‘TMNT’ voor een voortzetting van de saga. Het resultaat is een ronduit irritante, langdradige, saaie, onnozele en kinderachtige animatiefilm, waarin de meest ridicule dialogen afgewisseld worden met lamlendige vechtscènes en weinig opwindende achtervolgingen.

Oké, we geven het toe, we behoren ongetwijfeld niet tot de doelgroep, maar dat wil niet zeggen dat de makers geen enkele moeite hoeven te doen om ook de non-believers een iet of wat leuk anderhalf uurtje te bezorgen. Nochtans, ze proberen hier en daar toch origineel uit de hoek te komen. Zo steken er enkele scènes de kop op die duidelijk bedoeld zijn voor de (ahum!) meerwaardezoeker; u hoort het goed, de schildpadden worden uitgewerkt. Regisseur-scenarist Kevin Munroe is duidelijk een fan van de oorspronkelijke reeks, want de blinde adoratie die uit z’n pennentrekken tot uiting komt, is veeleer schrijnend dan overtuigend.

Mogelijk nog onbegrijpelijker is de aanwezigheid van een imposante stemmencast. Patrick Stewart, Laurence Fishburne, Zhang Ziyi, Kevin Smith, Sarah Michelle Gellar, Chris Evans en de inmiddels overleden Mako zijn de voornaamste stemverleners van dienst. ‘TMNT’ is waarschijnlijk een anderhalf uur durende natte droom voor alle fans van de reeks, maar zij die bij het idee van vechtende mutantenschildpadden de neus ophalen, raden we vooral aan in een zeer wijde boog omheen deze film te lopen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray