Zoeken

Transporter 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Transporter 2 met een 2/5
  • Regisseur: Louis Leterrier
  • Cast: Jason Statham, Alessandro Gassman, Amber Valletta
  • Genre: Actie
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum: 24-08-2005
  • DVD: 10-09-2007
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Transporter 2"

Er zijn films, die absoluut geen sequel nodig hebben, maar waar de kassa’s zodanig rinkelden dat de producers het aanbod van een vervolgfilm niet konden weerstaan. ‘The Transporter’ is zo’n film; de sleeperhit uit 2002 was een erg vermakelijke actieprent, waarin de oogverblindende stunts elkaar in sneltempo opvolgden. ‘The Transporter 2’ borduurt op hetzelfde elan verder; onbetwistbaar overbodige cinema.

Frank (Jason Statham) heeft zich teruggetrokken uit het criminele milieu en woont nu in Miami, alwaar hij chauffeur is voor de familie Billings. Wanneer het zoontje des huizes echter ontvoerd wordt door een jonge misdaadkoning, is Frank verdachte nummer één. Samen met z’n multifunctionele auto besluit hij het op te nemen tegen de gangsterbende en is hij vastbesloten het zoontje van z’n werkgevers te bevrijden.

‘The Transporter 2’ pakt uit met non-stop autoachtervolgingen, ontploffingen met snelle bolides en halsbrekende stunts, die zodanig over the top in beeld gezet zijn dat we als kijker voortdurend in een deuk liggen. Het verhaaltje rammelt langs alle kanten, maar blijkbaar is dat de minste zorg van scenarist Luc Besson, die zich al jaren bezighoudt met het neerpennen van dergelijke inhoudsloze fratsen en tegelijkertijd vergeet dat hij in het verleden heerlijke films als ‘Léon’ en ‘The Fifth Element’ geregisseerd heeft. Hoewel ‘The Transporter 2’ geschikt popcornentertainment is, vinden we het evenwel doodjammer dat Besson z’n talent hieraan vergooit.

Jason Statham is way cool als transporteur in maatpak, die met z’n Britse tongval de ene hilarische one-liner na de andere spuit. Maar de verschijning van de film is Kate Nauta, een zoveelste fotomodel dat aan de bak probeert te komen in de filmindustrie. Hoewel haar acteerwerk weinig voorstelt, behoren haar shoot-outs tot de indrukwekkendste van deze film. ‘The Transporter 2’ is geen grootse cinema en is zelfs bezwaarlijk een goede film te noemen, maar gelachen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray