Zoeken

11:14

  • Cinevision.be/nl quoteert 11:14 met een 3/5
  • Regisseur: Greg Marks
  • Cast: Hilary Swank, Rachel Leigh Cook, Patrick Swayze, Colin Hanks
  • Genre: Thriller
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum DVD: 02-05-2006
  • Distributeur DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "11:14"

Er zijn zo van die filmpjes, die maar een paar minuten nodig hebben om je helemaal mee te slepen. ’11:14’, een sympathieke, lichtkomische, maar vooral goed doorwrochte thriller, is er zo eentje. Vanaf z’n ijzersterke openingsscène weet deze film je moeiteloos anderhalf uur in de ban te houden.

Hoe minder je over het verhaal weet, hoe beter, maar één ding willen we toch even meegeven. ’11:14’ vertelt de lotgevallen van verschillende uiteenlopende personages, waarvan sommigen op het eerste zicht weinig tot niets met elkaar gemeen hebben, maar die allen op hun eigen manier betrokken raken bij enkele treffende gebeurtenissen rond veertien over elf. Ondanks de weinig rechtlijnige structuur, is ’11:14’ erg overzichtelijk en houdt regisseur Greg Marks prima controle over z’n film. Zoals het een ensemblefilm betaamt, worden de verschillende hoofdpersonages ingekleurd door een bont allegaartje bekende en minder bekende acteurs. De meest in het oog springende namen zijn onder andere meervoudig Oscarwinnares Hilary Swank, acteur op z’n retour Patrick Swayze en eeuwig aanmodderend talent Rachel Leigh Cook. Ze worden geflankeerd door onder andere de vooral uit de jaren zeventig en tachtig bekende Barbara Hershey, voormalig tieneracteur Henry Thomas (‘E.T.’!) en opkomende talenten als Ben Foster en Colin - zoon van! - Hanks.

Alle acteurs leveren uitstekende vertolkingen; niemand valt uit de toon en er is niemand die het laken expliciet naar zich toetrekt. Als je weet dat je naast die goede vertolkingen ook nog kan rekenen op een vakkundige regie en een fantastisch uitgewerkt scenario, dan weet je dat je een uitstekend filmpje te pakken hebt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray