Zoeken

Twisted

  • Cinevision.be/nl quoteert Twisted met een 1/5
  • Regisseur: Philip Kaufman
  • Cast: Ashley Judd, Samuel L. Jackson, Andy Garcia, David Strathairn
  • Genre: Thriller
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 09-06-2004
  • DVD: 31-01-2005
  • Distributeur: Les Films De L'Elysée
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Twisted"

Dat Philip Kaufman een man is van weinig daden, is te merken aan zijn opvallend korte filmografie. Tot zijn bekendste films behoren de horrorremake ‘Invasion Of The Body Snatchers’, het ruimteavontuur ‘The Right Stuff’ en de sushithriller ‘Rising Sun’. Als scenarist schreef hij mee aan de legendarische avonturenfilm ‘Raiders Of The Lost Ark’. Vier jaar na het magere ‘Quills’, neemt de cineast opnieuw plaats in de regiestoel voor ‘Twisted’, een ongelooflijk voorspelbare en eindeloos saaie pocketthriller, bogend op een warrige regie, een lamentabel scenario, ongeïnspireerde vertolkingen en een traditionele, afgezaagde opbouw.

Ashley Judd kruipt in de huid van politieagente Jessica Shepard, zopas gepromoveerd tot homicide detective. Haar eerste zaak blijkt meteen haar meest persoonlijke als blijkt dat alle slachtoffers bedpartners waren van de nieuwbakken rechercheur. Samen met collega Delmarco (Andy Garcia) probeert ze de ware toedracht van deze moorden te achterhalen.

Ashley Judd acteert op automatische piloot, Andy Garcia hangt er heel de film half beslapen bij en David Strathairn heeft waar weinig wilskracht voor een politiepsycholoog. De enige die niet uit z’n rol valt is Samuel L. Jackson, hoewel ook deze gevestigde waarde gemakzuchtig terugvalt op z’n typische tierlantijntjes. Kaufmans regie is langdradig en wekt nergens spanning op. Het veelvuldig gebruik van voice-overs en slowmotion werkt eerder ergerlijk dan intrigerend. Tegen de tijd dat de finale eindelijk op het scherm getoverd werd, bleken onze vermoedens helemaal uit te komen. Het mysterie ligt er immers van bij de start vingerdik op - de scenaristen doen nergens moeite enige verwarring te scheppen. Ondanks het gebundelde talent van verschillende grootheden der Amerikaanse cinema is ‘Twisted’ een ridicule schertsvertoning, waar niemand ooit beter van zal worden. Jammer!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray