Zoeken

Two For The Money

  • Cinevision.be/nl quoteert Two For The Money met een 2/5
  • Regisseur: DJ Caruso
  • Cast: Al Pacino, Matthew McConaughey, René Russo, Jeremy Piven
  • Genre: Thriller
  • Duur: 122 minuten
  • Releasedatum: 08-03-2006
  • DVD: 06-06-2006
  • Distributeur: Independent Films
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Two For The Money"

Het is ondertussen al van 1999 (‘The Insider’) geleden dat Al Pacino nog in een echt goede film acteerde. Met ‘Simone’ en ‘The Recruit’ had hij intussen wel enkele plezierige tussendoortjes, maar het was bijlange niet zo sterk als z’n vroegere werk.

In ‘Two For The Money’, een routineus, clichématig en vooral oervoorspelbaar gokthrillertje, mag Pacino z’n bekende trukendoos opnieuw opentrekken. Het resultaat is een mentor-herkent-zichzelf-in-leerling-maar-leerling-komt-tot-inzicht-filmpje, waarin Pacino vooral z’n rol in ‘The Devil’s Advocate’ kopieert. De jongeling, die volledig in de ban raakt van Pacino’s natuurlijke charme, is Matthew McConaughey, die hier meermaals naar de achtergrond verwezen wordt en overduidelijk fungeert als meezeulende aangever. McConaughey is nooit een groot acteur geweest en ook in ‘Two For The Money’ levert hij een inspiratieloze, droge vertolking af, waarmee hij geen potten zal breken. Pacino’s verleidelijke vrouw wordt gespeeld door Rene Russo, die drie jaar geleden De Niro de les mocht spellen in ‘Showtime’ en nu Pacino van antwoord mag dienen. Niet slecht voor een ongetalenteerde actrice.

Aan het roer van deze eindeloos uitgestelde (nooit een goed teken!) film staat DJ Caruso, in het verleden verantwoordelijk voor het niet te versmaden ‘The Salton Sea’ en de uitstekende genrefilm ‘Taking Lives’. In ‘Two For The Money’, naar verluidt geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal, is z’n regie beduidend minder effectief. De opbouw duurt eindeloos en pas na anderhalf uur krijgt de film een broodnodige plotwending. Dit heeft als resultaat dat de gemiddelde kijker allang afgehaakt heeft en niet meer geïnteresseerd is in de verdere verloop van het verhaal. Een verhaal, dat overigens afstevent op een saaie, traditionele finale, waarin acteurs monologen mogen afsteken en uiteindelijk tot het juiste inzicht blijken te komen.

Hoewel gokken in de sportwereld tegenwoordig een brandend actueel onderwerp is, zijn de praktijken in ‘Two For The Money’ maar klein bier ten opzichte van de beenharde realiteit!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray