Zoeken

An Unfinished Life

  • Cinevision.be/nl quoteert An Unfinished Life met een 2/5
  • Regisseur: Lasse Hallström
  • Cast: Robert Redford, Morgan Freeman, Jennifer Lopez
  • Genre: Drama
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum: 18-01-2006
  • DVD: 02-05-2006
  • Distributeur: Les Films De L'Elysée
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "An Unfinished Life"

Na romantische ondingen als ‘The Cider House Rules’, ‘Chocolat’ en ‘The Shipping News’ heeft Lasse Hallström zich een oersentimentele en vooral clichématige reputatie op de hals gehaald. Ook met z’n nieuwste melodrama ‘An Unfinished Life’ blijft hij trouw aan zichzelf en brengt hij een conventioneel en afgezaagd filmpje, dat veel dieper pretendeert te snijden dan hij in werkelijkheid doet.

Einar Gilkyson (Robert Redford) is een nukkige, gepensioneerde paardenfokker, die de dood van z’n zoon nooit heeft kunnen verwerken en sindsdien leeft in een wereld van herinneringen en dagelijkse sleur. Zijn ranch ligt er verwaarloosd bij en z’n vrouw heeft ‘m verlaten; de enige die nog steeds trouw aan zijn zijde vertoeft is de door een grizzlybeer ernstig verwonde Mitch (Morgan Freeman). Wanneer plotseling Einars schoondochter (Jennifer Lopez), de persoon die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn zoon, voor de deur staat met haar dochtertje, Einars kleindochter, laaien alle oude familieruzies weer op.

De verschillende dramatische wendingen stapelen zich torenhoog op en naar het einde toe is het werkelijk huilen met de pet op. Het scenario maakt veelvuldig gebruik van alle platgereden paadjes en heeft schijnbaar nergens enige ambitie om met iets origineels op de proppen te komen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ‘An Unfinished Life’ één van de meest voorspelbare films is die we de laatste tijd te zien kregen, het is ook één saaie calvarietocht.

Jennifer Lopez is, als vanouds, haar eigenste slecht acterende zelf. Bij het begin van de prent dachten we zelfs dat we in een sequel van ‘Enough’ terechtgekomen waren toen bleek dat het ongetwijfeld door plastische chirurgie bewerkte gezicht van La Lopez bolstond van de blauwe plekken. Gelukkig zijn er nog oude rotten Morgan Freeman en vooral een bijzonder sterke Robert Redford, die met hun tweetjes dit zielloze verhaal staande proberen te houden. Met grote spijt delen we u mede dat het hen niet gelukt is. Maar stel u voor hoe stierlijk we ons verveeld zouden hebben mochten deze twee acterende filmeminenties niet aan dit project meegewerkt hebben.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray