Zoeken

Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit

  • Cinevision.be/nl quoteert Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit met een 2/5
  • Regisseurs: Nick Park, Steve Box
  • Cast: Peter Sallis, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes
  • Genre: Animatie
  • Duur: 85 minuten
  • Releasedatum: 19-10-2005
  • DVD: 22-08-2006
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit"

De Engelse animatiecineast Nick Park zal maar bij weinig filmkijkers een belletje doen rinkelen, maar toch is hij de man achter het olijke duo Wallace en Gromit, dat reeds in de jaren tachtig uit z’n fantasierijke pen vloeide, en de ‘The Great Escape’-animatiepastiche ‘Chicken Run’. Anno 2005 draaft hij aan met ‘Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit’, de eerste langspeelfilm waarin z’n legendarische tekenfilmduo zijn optreden maakt.

Wallace (Peter Sallis) en z’n hond Gromit zijn deskundigen in ongediertebestrijding en doen gouden zaken. Wanneer er plots een reusachtig en geheimzinnig beest elke nacht grote schade aanbrengt in de befaamde moestuinen van de lokale bevolking, huurt Lady Tottington (Helena Bonham Carter), de plaatselijke barones, het populaire duo in om op zoek te gaan naar het raadselachtige schepsel. Wanneer echter de nietsontziende jager Victor Quartermaine (Ralph Fiennes), die al sinds jaar en dag een oogje heeft op de barones, zich ook met de zaken bemoeit, zou het voor Wallace en Gromit wel ’s fataal kunnen aflopen.

De reden waarom ‘Wallace & Gromit’ nooit eerder als een langspeelfilm werd uitgebracht, wordt al snel duidelijk bij het bekijken van ‘The Curse Of The Were-Rabbit’. Na twintig minuten heb je het allemaal wel gezien en wordt het genadeloos aftellen tot de volle anderhalf uur gepasseerd zijn. Niet dat het eerste deel zoveel beter is dan het tweede, maar de onwennige en niet eens zo mooie tekenstijl maken dat ‘Wallace & Gromit’ het beste werkt in korte stukjes. Reken daarbovenop dat hun eerste langspeler eigenlijk weinig tot niets om het lijf heeft en één lange zoek- en achtervolgingstocht is en je hebt redenen genoeg tot geeuwend toekijken. We geven grif toe dat er ook bij ons af en toe een lachje afkon - vooral de verwijzingen naar ‘Jacob’s Ladder’ en in het bijzonder ‘Watership Down’ vonden we hilarisch - maar toch kan dit niet beletten dat de prent regelmatig in herhaling valt.

Peter Sallis hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen en ook in ‘The Curse Of The Were-Rabbit’ weet hij z’n stem op de meest effectieve manieren te gebruiken. Wel jammer dat zowel Ralph Fiennes als Helena Bonham Carter nogal geforceerd overkomen. Voor de liefhebbers van ‘Wallace & Gromit’ zal deze prent misschien nog net door de beugel kunnen, maar wat ons betreft zijn afleveringen van twintig minuten meer dan voldoende in één keer!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray