Zoeken

Wedding Crashers

  • Cinevision.be/nl quoteert Wedding Crashers met een 3/5
  • Regisseur: David Dobkin
  • Cast: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Christopher Walken
  • Genre: Komedie
  • Duur: 119 minuten
  • Releasedatum: 10-08-2005
  • DVD: 09-03-2006
  • Distributeur: Cinéart
  • DVD: A-Film HE
Bekijk de cover van de film "Wedding Crashers"

John Beckwith (Owen Wilson) en Jeremy Grey (Vince Vaughn) zijn scheidingsdeskundigen; ze zijn al heel hun leven dikke vrienden en sinds enige tijd ook succesvolle zakenpartners. Hun gezamenlijke passie bestaat uit het afschuimen van huwelijkspartijen om zo veel mogelijk vrouwen te versieren voor een one night stand.

In de loop der jaren zijn John en Jeremy echte professionals geworden, die zich op elk huwelijk populair weten te maken, ook al weet niemand wie ze werkelijk zijn. Aan het einde van een meer dan geslaagd seizoen vol vrouwelijke veroveringen, vangt Jeremy het nieuws op dat de dochter van politicus William Cleary (Christopher Walken) in het huwelijksbootje zal stappen. Ze spreken af om deze grote vis niet voorbij te laten zwemmen en bereiden zich voor op het huwelijk van hun leven. Maar John wordt plotseling verliefd op Claire (Rachel McAdams), een andere dochter van de vermaarde politicus.

‘Wedding Crashers’, onder regie van nieuwkomer David Dobkin, is een rechttoe rechtaan hilarische komedie, waarin de geslaagde billenkletsers elkaar in sneltempo opvolgen. Tot een anderhalf uur loopt alles meer dan gesmeerd en worden we voortdurend getrakteerd op briljante vondsten, geestige one-liners en komisch gebekvecht tussen de twee hoofdpersonages. Ook slaagt het scenaristenduo Steve Faber en Bob Fisher erin om de twee protagonisten niet als karikaturen voor te stellen, maar als twee echte mensen, die ondanks hun niet alledaagse bezigheid evengoed echte gevoelens hebben. In het laatste halfuur kent de prent z’n traditionele afwikkeling, waarin uiteindelijk alles op z’n pootjes terecht moet komen. Dat alle apotheosen voorspelbaar zijn, zien we nog door de vingers, maar dat ze er zonodig een halfuur voor uitrekken vinden we onvergeeflijk. Één van de beste komedies van het jaar wordt zo bezoedeld door een overdreven uitgesponnen klef einde.

Owen Wilsen en Vince Vaughn zijn voortreffelijk op elkaar ingespeeld; hun vertolkingen leveren puur vuurwerk op. Ze worden bijgestaan door een goed op dreef zijnde Rachel McAdams en een opvallend ingetogen Christopher Walken. Verder zijn er ook nog bijrollen weggelegd voor Jane Seymour en Will Ferrell. ‘Wedding Crashers’ heeft jammerlijk af te rekenen met een pijnlijke finale, maar dat is geen excuus om niet te genieten van al die grappige momenten die eraan voorafgingen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray