Zoeken

The Wedding Date

  • Cinevision.be/nl quoteert The Wedding Date met een 1/5
  • Regisseur: Clare Kilner
  • Cast: Debra Messing, Dermot Mulroney, Jack Davenport, Amy Adams
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum: 06-07-2005
  • DVD: 16-11-2005
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "The Wedding Date"

Kat Ellis (Debra Messing) is een 30-jarige New Yorkse, die het niet ziet zitten om als vrijgezel de bruiloft van haar jongere zus bij te wonen. Zeker niet als ze hoort dat haar ex-verloofde één van de getuigen is. Om niet in affronten te vallen, besluit ze een mannelijke escort, de charismatische Nick Mercer (Dermot Mulroney), in te huren om haar te vergezellen. Terwijl de voorbereidingen voor de feestelijkheden in volle gang zijn, ontdekt Kat dat ze stilaan gevoelens koestert voor Nick, die veel meer blijkt te zijn dan een ordinaire gigolo.

‘The Wedding Date’ werd geregisseerd door Clare Kilner, die eerder de volstrekt te mijden Mandy Moore-komedie ‘How To Deal’ op haar conto schreef. Dat ze ook met deze volstrekt voorspelbare, oninteressante en saaie romantische komedie geen indruk zal nalaten, lijkt ons na een tergende kijkbeurt van anderhalf uur meteen duidelijk. De film stapelt alle mogelijke stereotiepen op en lijkt er bovendien nog fier op te zijn. Iedereen met een greintje goede smaak voelt meteen aan waar deze film uit de bocht gaat en op onrealistische wijze een volstrekt ongeloofwaardige romance probeert te creëren.

De personages handelen nooit zoals echte mensen dat zouden doen en de verschillende situaties, waarin de protagonisten terechtkomen, zijn irreëel en onnatuurlijk. De dialogen zijn pompeus en voelen zwaarder beladen dan ze in werkelijkheid zijn; het enige wat scenariste Dana Fox doet is een rookgordijn van erudiete woorden opwerpen om te maskeren dat ze niets zinnigs te vertellen heeft. Het is nauwelijks te geloven dat dergelijk banaal verhaaltje nota bene gebaseerd is op een succesvolle roman van Elizabeth Young.

Een lichtpuntje is de vertolking van Debra Messing, bekend van bijrollen in ‘Hollywood Ending’ en ‘Along Came Polly’, die in ‘The Wedding Date’ bewijst over een natuurlijke charme te beschikken, waarmee ze aan elk kleurloos personage toch de nodige flair weet te schenken. Hetzelfde kan niet gezegd worden van überdroogstoppel Dermot Mulroney, die z’n reputatie van zuurpruim ook hier weer alle eer aandoet. ‘The Wedding Date’ is een smakeloze en slecht geschreven romcom.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray