Zoeken

Wedding Daze

  • Cinevision.be/nl quoteert Wedding Daze met een 2/5
  • Regisseur: Michael Ian Black
  • Cast: Jason Biggs, Isla Fischer, Joe Pantoliano
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum: 19-09-2007
  • DVD: 05-03-2008
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Wedding Daze"

Gezien Jason Biggs z’n carrière in de eerste plaats te danken heeft aan het eindeloos vulgaire en pijnlijk ongrappige ‘American Pie’ (en dito vervolgen), lagen onze verwachtingen niet te hoog bij een nieuwe romantische komedie met de slungelige lolbroek in de hoofdrol. Maar kijk, soms word je verrast en valt het plotseling allemaal heel goed mee. ‘Wedding Daze’ een goede film noemen, zou natuurlijk te ver gaan, maar we hebben ons toch anderhalf uur schaamteloos geamuseerd. Al moeten we dat natuurlijk nuanceren; soms besterf je het omdat de makers effectief met een geinige vondst uitpakken, maar het gros van de tijd lach je omdat wat je te zien krijgt te onnozel is voor woorden.

Anderson (Jason Biggs) heeft niet veel geluk in de liefde. Op het moment dat hij z’n vriendin ten huwelijk vraagt, legt zij het loodje en een potentieel huwelijk ontaardt in een begrafenis. Anderson heeft moeite om het verlies te verwerken en een jaar later is hij nog steeds stapel op z’n overleden vlam. Tot z’n beste buddy hem adviseert rond te kijken en andere amoureuze horizonten te verkennen. In een wilde bui vraagt Anderson zo de malcontente serveuse Katie (Isla Fischer) ten huwelijk, die als bij wonder meteen “ja” antwoordt.

‘Wedding Daze’ boogt op een irreële pitch - wij kunnen ons althans niet voorstellen dat twee wildvreemden van de ene dag op de andere beslissen om te trouwen - maar die fungeert wel als ideale kapstok om een hele reeks grappen en grollen aan op te hangen. Aan elk personage mankeert wel iets en bij de ene levert dat geestigere scènes op dan bij de andere. Onze favoriet: de voortdurend met een keppeltje uitgedoste joodse stiefvader van Katie, die prat gaat op z’n uitvindingen. De film volgt - mits een paar onvermijdelijke kenmerken - niet zozeer het traditionele patroon en af en toe probeert-ie veel stouter uit te pakken zonder per sé te vervallen in platvloerse nonsens. Jammer genoeg staan er tegenover elk oprecht grappig moment vijf andere die je gênant weg doen kijken.

Jason Biggs leverde z’n beste rol af in de Woody Allen-komedie ‘Anything Else’, maar ook hier doet hij het meer dan behoorlijk. Het is geen uitzinnige of indrukwekkende prestatie, maar hij dient uitstekend het nut van de film. De guitige Isla Fischer zorgt voor prima weerwerk. ‘Wedding Daze’ is een typische hit and miss-film. De sterke en inventieve grappen ten spijt, overheerst de tweede categorie.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray