Zoeken

What Happens In Vegas...

  • Cinevision.be/nl quoteert What Happens In Vegas... met een 1/5
  • Regisseur: Tom Vaughan
  • Cast: Ashton Kutcher, Cameron Diaz, Lake Bell
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum: 07-05-2008
  • DVD: 12-11-2008
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "What Happens In Vegas..."

Als romantische komedies één repetitieve regel hebben, is het wel deze: de amoureuze tegenpolen die op het einde van de film hun liefde bezegelen met een stevige pakkerd gunnen elkaar de anderhalf uur daarvoor (of hoelang de film ook moge duren) het licht in de ogen niet. Ook in ‘What Happens In Vegas…’ vechten man en vrouw een huwelijks boksmatch uit.

In the left hand corner: Jack (Ashton Kutcher), een losbol die zopas door zijn vader uit het familiebedrijf ontslagen is. Relaties zeggen ‘m niets en zijn liefdesleven beperkt zich tot losse scharrels. In the right hand corner: Joy (Cameron Diaz), een georganiseerde meid die een verrassingsfeestje geeft voor de man waarmee ze de rest van haar leven wil delen om diezelfde dag door ‘m gedumpt te worden. Beide gehavende zielen besluiten er tussenuit te knijpen, en waar kan dat nu beter dan in de stad der zonden? Daar lopen ze elkaar tegen het lijf, maken er al snel een braspartij van en de volgende ochtend blijken ze getrouwd. Een te overhaaste beslissing, want de volgende ochtend dumpen ze elkaar. Niets aan de hand tot Jack een laatste munt in de jackpot ploft en plots de hoofdvogel afschiet. De buit bedraagt drie miljoen dollar. In plaats van het bedrag als volwassen mensen te verdelen - ze zijn getrouwd - ontmoeten ze elkaar opnieuw in de rechtbank, waar de rechter hen veroordeelt tot zes maanden dwanghuwelijk.

De battle of the sexes-komedie is niet nieuw - tenslotte maakten ze die al aan de lopende band in de jaren dertig en veertig - maar met de banale recyclageoefening ‘What Happens In Vegas…’ bereikt het genre wel een nieuw dieptepunt. Ook hier kibbelen en ruziën man en vrouw dat het een lieve lust is om op het einde plots te beseffen dat ze voor elkaar geschapen zijn, al heerst er tussen de twee weinig getalenteerde supersterren geen spatje chemie. De vonk tussen hen springt nooit écht over, en die met de kijker blijft al helemaal uit. Maar erger dan het ontbreken van de amoureuze vonk of het feit dat Cameron Diaz haar jeugdige uitstraling helemaal kwijt is, is de non-stop aaneenschakeling van banale, en vooral platvloerse grappen.

De scenaristen hebben zich duidelijk niet uit de naad gewerkt en verder dan een, zoals steeds matte, Ashton Kutcher die zijn blaas over de vaat ledigt in plaats van in de wc-pot of popcorn serveert vanuit zijn boxershort (no kidding!) geraken ze niet. Het spreekwoord luidt: “What happens in Vegas, stays in Vegas”. Deze film blijkt jammer genoeg de uitzondering op de regel.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray