Zoeken

When A Stranger Calls

  • Cinevision.be/nl quoteert When A Stranger Calls met een 2/5
  • Regisseur: Simon West
  • Cast: Camilla Belle, Tommy Flanagan, Derek De Lint
  • Genre: Thriller
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum: 19-07-2006
  • DVD: 30-11-2006
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "When A Stranger Calls"

Babysitters zijn altijd makkelijke slachtoffers. Als we ‘When A Stranger Calls’ mogen geloven, zijn ze enkel begaan met wat er zich in de ijskast van hun opdrachtgever bevindt en daarnaast zijn ze nooit helemaal zeker van hun stuk aangezien ze zich op onbekend terrein begeven. Zo ook Jill (Camilla Belle), die op haar babysitavontuur non-stop lastig gevallen wordt door angstaanjagende telefoontjes; soms hoort ze niets, soms een man, die vastberaden is om haar een kopje kleiner te maken.

Op basis van deze simpele premisse zou je kunnen denken dat de producers hun inspiratie haalden bij de inmiddels legendarische openingsscène van ‘Scream’ en het concept simpelweg uitwerkten voor een anderhalf uur durende thriller, maar niets is minder waar. ‘When A Stranger Calls’ is immers een ietwat brave remake van de meer gewaagde en iets beter uitgewerkte gelijknamige film uit 1979. De prent wordt nergens echt spannend, hoewel regisseur Simon West meer dan eens de truken van de foor inroept om de kijker op het puntje van de stoel te krijgen: opzwellende muziek, veel schaduwshots, krakende trappen, alarmsystemen die plotseling doorslaan, kinderen die steeds weer bewijzen nog makkelijkere slachtoffers te zijn, een sardonische stem, … alles is goed genoeg om enige suspense te creëren.

Maar uiteindelijk mogen we ook niet te hard zijn in ons oordeel. ‘When A Stranger Calls’ is best genietbaar als sympathieke B-film, waarbij je als kijker best enig plezier beleeft om de clichés van het genre te zoeken. Het acteerwerk is misschien ondermaats, maar toch is dat vooral te wijten aan de weinig vakkundige regie dan aan de acteurs zelf. Reken daarbij dat hun personages eendimensionale bordkartonnen figuren zijn, die de meest irrationele en onrealistische dingen eerst doen en je hebt een duidelijk beeld van deze zoveelste horrorremake. Het is natuurlijk geen meesterwerk en het is zelfs bezwaarlijk een goede film te noemen, maar toch zal deze pretentieloze vingeroefening de fans van het genre lichtjes kunnen charmeren.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray