Zoeken

The Benchwarmers

  • Cinevision.be/nl quoteert The Benchwarmers met een 1/5
  • Regisseur: Dennis Dugan
  • Cast: Rob Schneider, David Spade, Jon Heder
  • Genre: Komedie
  • Duur: 80 minuten
  • Releasedatum: 16-08-2006
  • DVD: 01-02-2007
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "The Benchwarmers"

Stel je voor: je vriendin is knapper dan het gemiddelde fotomodel en wil op alle mogelijke momenten de koffer induiken om zwanger te raken. Het overkomt Gus (Rob Schneider), een modale dertiger, die z’n vrouw telkenmale afwijst om met een duo nitwits, Richie (David Spade) en Clark (Jon Heder), het mooie weer te maken op een baseballveld voor kinderen. Het trio vormt een eigen team - ‘The Benchwarmers’ genaamd - en neemt het op tegen allerlei amateurploegen, samengesteld uit kinderen tussen tien en vijftien jaar.

Het lijkt een onwaarschijnlijke premisse, maar het is het uitgangspunt van ‘The Benchwarmers’, een ongelooflijk ridicule en platvloerse komedie, waarin de meest vulgaire humor hand in hand gaat met misplaatst en ongeloofwaardig sentiment. Rob Schneider een groot talent noemen zou zo mogelijk nog ongeloofwaardiger zijn, maar we hadden nooit verwacht dat de acteur uit onder andere ‘The Animal’, ‘The Hot Chick’ en de ‘Deuce Bigalow’-films nog lager kon vallen. Hij wordt bijgestaan door z’n al even weinig getalenteerde partners in crime David Spade, die vooral in de jaren negentig erg actief was maar nu een beetje naar het zijplan verdreven is (gelukkig maar!), en Jon Heder, die met z’n abominabele vertolking bewijst dat z’n sympathieke optreden in ‘Napoleon Dynamite’ niet meer dan een toevalstreffer was. Heder zet met voorsprong het ergerlijkste karakter uit de film neer; als een clichématige nerd, die álles in z’n mond steekt - een neuskeutel, duivenstront, een geplette spin: trek zelf uw conclusies! - en nog nooit in z’n leven tegen een meisje gesproken heeft. Naast deze irriterende drievuldigheid, maakt ook Jon Lovitz een optreden als multimiljardair met een onwaarschijnlijke ‘Star Wars’-fetisj.

Aan het roer van deze wildgroei aan banaliteiten staat Dennis Dugan, die al meer dan vijftien jaar subsidies vindt voor dergelijke ongein en ondertussen een omvangrijk palmares bij elkaar gefilmd heeft; als we echter moeten concluderen dat ‘Problem Child’ z’n beste film is, weet u wel hoe laat het is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het hopeloos belachelijke scenario met dito dialogen; of wat denkt u van ’This is way better than macaroni!’ op het moment dat Clark voor het eerst een meisje kust? Inderdaad.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray