Zoeken

Where The Heart Is

  • Cinevision.be/nl quoteert Where The Heart Is met een 3/5
  • Regisseur: Matt Williams
  • Cast: Natalie Portman, Ashley Judd, Stockard Channing
  • Genre: Tragikomedie
  • Duur: 120 minuten
  • Releasedatum DVD: 01-02-2005
  • Distributeur DVD: Indies HE
Bekijk de cover van de film "Where The Heart Is"

Ze was amper dertien jaar toen ze schitterende als de jonge, maar levensrijpe Mathilda in de spannende policier ‘Léon’. Later in haar nog steeds prille carrière maakte Natalie Portman de meest vreemde keuzes, waaronder haar rol in deze ‘Where The Heart Is’, een op het eerste zicht routineuze, oninteressante tearjerker, vermomd als aangrijpend drama. Maar wie verder kijkt, ontdekt een erg grappige, goed geschreven en bovenal inventief uitgewerkte tragikomedie.

Novalee Nation (Natalie Portman) is zeventien jaar en zwanger, wanneer ze door haar egoïstische vriend na een sanitaire stop bij een Wal-Mart supermarkt in Oklahoma achtergelaten wordt. Stiekem weet ze zich in de winkel te verstoppen om bovendien daar haar baby ter wereld te brengen. Gelukkig wordt ze ontfermd door de sympathieke, altruïstische inwoners van het stadje, waar Novalee eindelijk dat beetje geluk vindt waar ze al heel haar leven recht op heeft.

Matt Williams, in een vorig leven een vooraanstaand televisieproducer, schiet met z’n eerste boreling meteen raak. Op originele en indrukwekkende wijze weet hij melancholie te verweven met humor zonder te vervallen in tenenkrommende sentimentaliteit of clowneske situaties. Hoewel het uitgangspunt (vrouw bevalt in winkelketen!) misschien nogal stupide lijkt, springt Williams ook hier op geestige wijze mee om. Bovendien heeft ie er een handje van weg om verschillende plotwendingen nogal te relativeren, waardoor de prent een hogere realismegraad kent.

Ashley Judd treedt nogal vaak op in kat-en-muisthrillers, dus het is een ware verademing haar aan het werk te zien in een eerlijke, oprechte film als deze. Ze vormt een prima tandem met Natalie Portman, die eens te meer bewijst een fantastische actrice te zijn. In bijrollen is het nog uitkijken naar sterren als Stockard Channing, Joan Cusack (altijd aanwezig in dergelijke bijrolletjes!) en Sally Field - terug van weggeweest. ‘Where The Heart Is’ is een fijn filmpje!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray