Zoeken

Whisper

  • Cinevision.be/nl quoteert Whisper met een 2/5
  • Regisseur: Stewart Hendler
  • Cast: Josh Holloway, Michael Rooker, Blade Woodruff
  • Genre: Thriller
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 05-09-2007
  • DVD: 24-04-2008
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Whisper"

Duivelskinderen, ze maakten eerder hun opwachting in films. Het beruchtste voorbeeld is natuurlijk de sinistere Damien (‘The Omen’), die probleemloos een nanny van een gebouw deed springen of enkele vogels telepathisch commandeerde een argeloze vrouw dood te pikken. De diabolische dreiging die van dat personage uitging, is legendarisch en haast niet te evenaren. Toch doen de makers van ‘Whisper’ een gooi naar de titel van meest creepy jongeling.

David (Blake Woodruff), de tien jaar oude zoon van een steenrijke bourgeoisiefamilie, is namelijk niet zo’n lief als hij eruitziet. Wie daar heel snel achterkomt, is Max (Josh Holloway) en zijn driekoppige achterban. Ze hebben de jongen namelijk ontvoerd in ruil voor losgeld. Wat niet meer oogt dan een routineklus, ontaardt algauw in een bizar kat-en-muisspelletje met een levensgevaarlijke afloop. Niet voor de jongen, maar voor de kidnappers. David kan immers in de gedachten van anderen binnendringen en dus is het voor hem een kleintje om de snode crew tegen elkaar op te zetten.

Het verhaal van ‘Whisper’ is een dubbeltje op z’n kant. Enerzijds zou je het uitgangspunt origineel kunnen noemen (een kidnapthriller die omslaat in een mindfuck), maar anderzijds word je nogal duidelijk op de feiten gedrukt dat de plot eigenlijk nogal onnozel is en dat het simpelweg nergens echt spannend wordt. Nochtans etaleert regisseur Stewart Hendler duidelijk z’n kunnen; de fotografie ziet er onberispelijk uit - het speelt zich grotendeels af in een met sneeuw overdekt gehuchtje en dat draagt uiteraard wel bij tot de sfeer - en doorgaans straalt ’s mans regie vakwerk uit. Enkel in de nogal brutale achtervolgingen durft hij over de schreef gaan en vervallen in de hedendaagse MTV-trend om alles zo wild en flitsend mogelijk in te blikken. Het resultaat is niet dat het zenuwslopend is, maar wel maagdraaiend.

Hoofdrolspeler Josh Holloway zal vooral door de tv-kijker herkend worden, gezien de knul internationale bekendheid vergaarde met de successerie ‘Lost’. Weinig bekende koppen, dus, met uitzondering van een bijrol - of een veredelde cameo, want bijster veel heeft de man niet te doen - van Michael Rooker, die er niet voor terug deinst in dergelijke producties aan te treden. ‘Whisper’ heeft enigszins wel potentieel, maar het ridicule scenario doet uiteindelijk elk mooi shot de das om. Faut le faire.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray