Zoeken

The Whole Ten Yards

  • Cinevision.be/nl quoteert The Whole Ten Yards met een 3/5
  • Regisseur: Howard Deutch
  • Cast: Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet, Natasha Henstridge
  • Genre: Misdaadkomedie
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum: 01-09-2004
  • DVD: 23-02-2005
  • Distributeur: Les Films De L'Elysée
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "The Whole Ten Yards"

Vier jaar na ‘The Whole Nine Yards’, slaan de belangrijkste protagonisten opnieuw de handen in elkaar voor deze sequel, geregisseerd door vervolgenspecialist Howard Deutch, die eerder al ‘Grumpier Old Men’ en ‘The Odd Couple II’ inblikte.

Jimmy ‘The Tulip’ Tudeski (Bruce Willis) houdt er een rustig leven op na in z’n villa te Mexico. Te rustig volgens zijn vrouw én huurmoordenares Jill (Amanda Peet), die het niet langer kan aanzien hoe de ex-killer dagelijks achter de kookpotten kruipt, het huis stofzuigt en zich voortbeweegt op konijnenpantoffels. Wanneer tandartsbuddy Oz (Matthew Perry) ongevraagd zijn opwachting maakt, ziet Jimmy z’n leventje duidelijk verstoord. Oz roept de hulp in van het koppel om zijn ontvoerde, zwangere vrouw Cynthia (Natasha Henstridge) te redden uit de klauwen van de Hongaarse maffia, onder leiding van de zopas vrijgelaten Lazlo Gogolak (Kevin Pollak).

‘The Whole Ten Yards’ is minder fijn uitgewerkt dan zijn succesvolle voorganger, maar zorgt niettemin voor dik anderhalf uur plezierige cinema. Dat dit vervolg z’n voorganger niet helemaal kan evenaren, is te wijten aan de weinig strakke regie van Deutch en het minder doorwrochte scenario van George Gallo. Bijgevolg bevat de prent enkele overbodige, langdradige momenten (was die dronken cafémonoloog van Willis nu écht nodig?) en zijn de dialogen minder ad rem.

Dat je bij ‘The Whole Ten Yards’ toch over haast de hele lijn met een glimlach op je tronie zit, is de verdienste van de voortreffelijke, onderhoudende en bovenal erg geestige vertolkingen. Zo vormen Bruce Willis en Matthew Perry opnieuw een prima komische tandem en zijn de vrouwelijke sidekicks in de vorm van Amanda Peet en Natasha Henstridge uitstekende katalysators. Dé prestatie is echter afkomstig van Kevin Pollak als de oude Lazlo. In dit vervolg komt hij veel meer aan bod en weet hij moeiteloos al z’n scènes naar zich toe te trekken. Niet alleen door zijn hilarisch accent, maar ook door zijn kitscherige, overdreven over the top acteerwijze. ‘The Whole Ten Yards’ is chaotischer en iets minder verzorgd dan zijn origineel, maar staat evenwel garant voor een explosieve aaneenschakeling van actie en humor!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray