Zoeken

Wild Hogs

  • Cinevision.be/nl quoteert Wild Hogs met een 2/5
  • Regisseur: Walt Becker
  • Cast: John Travolta, William H. Macy, Tim Allen, Martin Lawrence
  • Genre: Komedie
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum: 11-04-2007
  • DVD: 12-12-2007
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Wild Hogs"

Zelf hebben we onze midlifecrisis nog lang niet bereikt, maar als we de overlevering mogen geloven, komen we er allemaal wel eens mee in aanraking. Zo ook de vier hoofdpersonages in ‘Wild Hogs’, die allen stuk voor stuk hun dagelijkse sleur willen ontvluchten en een road trip per motor plannen. Geen bestemming, geen regeltjes, maar gewoon zo ver mogelijk verwijderd zijn van alle routineuze beslommeringen die hen alle dagen tot in den treuren om de oren slaat.

De Wild Hogs - de vier pseudo-bikers begeven zich onder deze clubnaam op de straat - bestaan uit Doug (Tim Allen), een tandarts die er maar niet in slaagt z’n zoontje op z’n hand te krijgen, Woody (John Travolta), een bankroete lowlife die door z’n vrouw - een topmodel - in de steek gelaten is, Bobby (Martin Lawrence), een schoonmaker die thuis gigantisch onder de sloef ligt, én Dudley (William H. Macy), een computernerd die nog nooit in z’n leven een vrouw verleidde. De tocht van de vier kloefkappers verloopt echter niet van een leien dakje en al snel krijgen ze het aan de stok met de Del Fuego’s, een agressieve motorbende die de vier stadsjongens liever kwijt dan rijk zijn, en belanden ze in een klein dorpje, alwaar Dudley het voelt kriebelen voor de lokale serveuse.

‘Wild Hogs’ is mossel noch vis; langs de ene kant probeert de film een sympathieke actiefilm te zijn met een vleugje humor, maar langs de andere kant mikt hij veel te vaak op platvloersheid en belegen grappen. Het resultaat is een vrije flauwe road movie, waarin alle clichés van het komediegenre de revue passeren, maar geen enkele mop werkt écht. Bovendien zijn de personages wandelende karikaturen - hoewel we veel over hen weten, is geen enkele protagonist degelijk uitgewerkt - en de plotwendingen pijnlijk voorspelbaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de onnozele finale, waarin een langverwachte (ahum!) confrontatie plaats moet ruimen voor een ridicuul optreden van Peter Fonda - we steken het erop dat hij dringend geld nodig had, een andere reden kunnen we zo snel niet bedenken.

John Travolta aan het werk zien in ‘Wild Hogs’ riep bij ons regelmatig een gevoel van plaatsvervangende schaamte op en ook William H. Macy - de beste acteur van de vier - is hier niet op zijn plaats. Van Tim Allen en Martin Lawrence zijn we daarentegen niet beter gewend. In bijrollen lopen Ray Liotta en Marisa Tomei even langs, maar ook hun optredens zijn eerder ergerlijk (of pijnlijk!) dan interessant. ‘Wild Hogs’ heeft potentieel, maar blijft steken op een belegen en voorspelbaar niveau. Wild? Laat ons niet lachen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray