Zoeken

Wild Things 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Wild Things 2 met een 1/5
  • Regisseur: Jack Perez
  • Cast: Susan Ward, Leila Arcieri, Isaiah Washington
  • Genre: Thriller
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum DVD: 02-03-2004
  • Distributeur DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Wild Things 2"

Door het overlijden van Niles Dunlap (Tony Denison), wacht z’n 17-jarige stiefdochter Brittney (Susan Ward) een spectaculaire erfenis. Ware het niet dat Brittney’s klasgenote Maya (Leila Arcieri) plots beweert Niles’ dochter te zijn. Een DNA-test wijst uit dat Maya de waarheid spreekt, waardoor Brittney als een geslagen hond moet toekijken hoe Maya er met haar fortuin vandoor gaat. De twee meisjes bevinden zich in een gevaarlijk spel van verleiding en oplichterij, wanneer een geldgeile verzekeringsagent (Isaiah Washington) zijn opwachting maakt.

Met uitzondering van de lichtelijk afwijkende finaletwist, is ‘Wild Things 2’ haast een exacte kopie van zijn charmante, broeierige voorganger uit 1998. Tot driekwart lopen de verschillende wendingen simultaan, zelfs bepaalde shots zijn vanuit dezelfde camerahoeken geschoten. Regisseur Jack Perez levert een bedroevend en ronduit overbodig eindresultaat af. Niet alleen weet zijn regie nergens spanning op te wekken, ook de acteerprestaties zijn mager en onovertuigend. Susan Ward en Leila Arcieri hebben misschien wel de looks mee, maar zeker niet het acteertalent. Er heerst geen chemie tussen de twee. De meest bekende acteur op de castlijst is Isaiah Washington, bekend van onder andere ‘Exit Wounds’ en ‘True Crime’. Het is een groot raadsel wat de zwarte ster in deze film loopt te doen.

Hoewel de kwaliteit van ‘Wild Things 2’ beduidend lager ligt dan zijn voorganger, kan deze film misschien nog min of meer onderhoudend zijn voor zij die het eerste deel niet zagen. Anderen laten deze redundante vingeroefening van een B-regisseur beter links liggen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray