Zoeken

The Woman In Red

  • Cinevision.be/nl quoteert The Woman In Red met een 3/5
  • Regisseur: Gene Wilder
  • Cast: Gene Wilder, Kelly LeBrock, Charles Grodin, Gilda Radner
  • Genre: Komedie
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum DVD: 01-09-2004
  • Distributeur DVD: MGM Home Entertainment
Bekijk de cover van de film "The Woman In Red"

Voor ‘The Woman In Red’ baseerde acteur-scenarist-regisseur Gene Wilder zich op de Franse hitkomedie ‘Un Éléphant Ca Trompe Énormément’ uit 1976 met Jean Rochefort in de hoofdrol.

Gene Wilder kruipt in de huid van Teddy, een man van middelbare leeftijd, die gelukkig getrouwd is, twee dochters heeft, een succesvolle job en een toffe vriendenkring. Wanneer de plichtsbewuste familieman op een bewuste dag echter een bloedmooie vrouw (Kelly LeBrock) in een sensuele, rode jurk ziet, wordt hij smoorverliefd. Hij zal hemel en aarde verzetten om haar voor zich te winnen.

Met ‘The Woman In Red’ tekent humorist Gene Wilder voor z’n derde film als regisseur. Hij houdt een goed tempo in de film en zorgt ervoor dat er nergens enige verveling optreedt. Het grootste verschil met ’s mans andere films is de komische factor, die hier iets minder nadrukkelijk aanwezig is. Uiteraard bevat de prent enkele hilarische scènes - Charles Grodin als blinde! de onbetaalbare mimiek van Wilder zelf! Radner die goed overweg kan met autoantennes! - maar toch staat vooral de dramatiek centraal over een man, te kampen met een midlifecrisis. De dialogen zijn vaak gevat en het verhaal wordt vrij goed uitgewerkt. Wilder weet z’n prent ook prima te doseren, waardoor meligheid of sentimentaliteit nooit de bovenhand krijgt, maar toch subtiel aanwezig is doorheen verschillende sleutelscènes.

De vertolkingen zijn prima. Wilder voelt zich prima in zijn sas en laat dit duidelijk uitschijnen op de kijker. Net als in z’n andere films, tekent hij ook weer voor enkele grappige momenten (het paardrijden!). Hij wordt prima geflankeerd door Charles Grodin, z’n toenmalige vrouw Gilda Radner en Kelly LeBrock als woman in red. Niets speciaals, maar toch aangenaam!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray