Zoeken

Bewitched

  • Cinevision.be/nl quoteert Bewitched met een 1/5
  • Regisseur: Nora Ephron
  • Cast: Nicole Kidman, Will Ferrell, Michael Caine
  • Genre: Komedie
  • Duur: 102 minuten
  • Releasedatum: 05-10-2005
  • DVD: 23-02-2006
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Bewitched"

Nicole Kidman is zonder twijfel één van de beste actrices van haar generatie en sinds haar scheiding met Tom Cruise zat haar carrière nog meer dan ooit in de lift. Ze verzamelde Oscarnominaties bij de vleet en won er zelfs eentje met haar vertolking in ‘The Hours’. Het afgelopen jaar zagen we haar echter aan het werk in standaardthrillertjes als ‘Birth’ en ‘The Interpreter’ en nu treedt ze aan in ‘Bewitched’, een pijnlijk onleuke komedie, waarvoor zelfs legendes als Michael Caine en Shirley MacLaine zich hebben laten verleiden.

Isabel (Nicole Kidman), een sympathieke heks, is haar tovergiften beu en wil een zo normaal mogelijk leventje leiden. Jack (Will Ferrell) daarentegen is een aan lager wal geraakte acteur met ontelbaar veel kapsones, die met de tv-serie ‘Bewitched’ een laatste kans krijgt om z’n carrière uit het slop te halen. Wanneer Jack Isabel ontmoet, wordt hij getroffen door haar gelijkenis met de actrice, die destijds de heksenrol speelde in de originele ‘Bewitched’. Isabel daarentegen laat zich enkel en alleen overtuigen omdat ze gelooft dat ze met een nitwit als Jack een simpel en burgerlijk leven kan opbouwen.

Het gros van de grappen uit deze ietwat anders aangepakte remake zijn belegen en krijg je zelfs aan lagere schoolkinderen niet meer verkocht. We worden verondersteld ons te amuseren met clichématige scenariowendingen en afgezaagde one-liners. Nora Ephron, die bovendien instond voor het erbarmelijke scenario, regisseert op automatische piloot en lijkt zelf niet in het minst geïnteresseerd te zijn in haar eigen film. Zo pretendeert ‘Bewitched’ in de eerste plaats een romantische komedie te zijn; alleen jammer dat de prent ons nauwelijks een glimlach op het gelaat wist te toveren en dat de overdreven kleverige chemie tussen de twee hoofdpersonages nog meer fake aanvoelt dan de opgespoten borsten van Pamela Anderson (al hebben we die uiteraard nooit ‘gevoeld’). Het is dan ook dubbel jammer dat we een steractrice als Nicole Kidman opnieuw aan het werk moeten zien in verwaarloosbaar bandwerk; haar vertolking is bij momenten erg charmant, maar toch kan ze de film niet rechttrekken. Ook de fijne bijrolletjes van Shirley MacLaine en Michael Caine vallen te mager uit om deze prent, die grotendeels verziekt wordt door z’n slecht verhaal en irritant acteerwerk van Will Ferrell, van de verdrinkingsdood te redden!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray