Zoeken

Wrong Turn 2: Dead End

  • Cinevision.be/nl quoteert Wrong Turn 2: Dead End met een 3/5
  • Regisseur: Joe Lynch
  • Cast: Henry Rollins, Erica Leerhsen, Texas Battle
  • Genre: Horror
  • Duur: 93 minuten
  • Releasedatum DVD: 30-01-2008
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Wrong Turn 2: Dead End"

De eerste ‘Wrong Turn’ kon bij ons op weinig sympathie rekenen - iets over halfweg verloor de film alle vorm van spankracht en bleven niet de kannibalen op hun honger zitten, maar wel de kijker - maar kijk, dat wil niet zeggen dat z’n (onverwachte) opvolger geen geslaagde genreoefening kan zijn. Het voor dvd gedraaide - de film kwam nergens ter wereld in de bioscoop - ‘Wrong Turn 2: Dead End’ heeft namelijk één troef die vele van z’n soortgenoten niet hebben: een originele invalshoek.

Zes game show kandidaten worden in een woeste omgeving gedropt; elke dag is er een afvaller en diegene die na vijf dagen nog ‘in leven’ is, wint. Wat producers, regisseur en presentator nooit hadden vermoed was dat de kandidaten ook daadwerkelijk voor hun leven zouden vechten als ze stuiten op een familie inteeltgriezels, die in de cast en crew veeleer een lekkere hap zien dan een groepje celebrities.

Oké, zo straf is deze opzet nu ook weer niet, maar wat regisseur Joe Lynch er mee aanvangt, is dat wel. Door te vertrekken vanuit een reality-show en de tegenwoordig daarbij horende mobiele camera’s (elke kandidaat heeft er eentje om en doorheen de bossen staan er nog eens een goede dertig verspreid, al mogen we ons geen vragen stellen hoe de crew die daar heeft kunnen installeren zonder de kannibalistische klan te treffen, maar goed) pakt ‘Wrong Turn 2’ regelmatig uit met een bij momenten originele kadrering én met ludieke invalshoeken. Reken daarbij dat Lynch veeleer kiest voor een rustige beeldvoering in plaats van het bij het MTV-volkje o zo populaire geschokschouder en je krijgt een horrorfilm die zich na verloop van tijd weliswaar beperkt tot een ren-je-rot-prent, maar wel eentje waarbij je langzaam naar het puntje van de stoel kruipt.

Al valt er ook heel wat af te lachen. Tijdens de geweldige opener is het al raak; daarin zien we hoe een blonde bimbo met haar rode cabrio doorheen het bebost gebied scheurt, een man van de weg maait, maar vervolgens zelf in tweeën gehakt wordt. Als het volgende shot ons haar smeuïge ingewanden op het asfalt toont, weten we het wel zeker: realisme is niet belangrijk, fun des te meer. ‘Wrong Turn 2: Dead End’, met een hilarische over de top vertolking van rocker Henry Rollins, is uiteraard geen toonbeeld van sterke cinema, maar in zijn genre is het wel één van de betere rollercoasters die we de laatste tijd op ons netvlies gebrand kregen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray