Zoeken

Bedtime Stories

  • Cinevision.be/nl quoteert Bedtime Stories met een 3/5
  • Regisseur: Adam Shankman
  • Cast: Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Courteney Cox
  • Genre: Komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum DVD: 24-06-2009
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Bedtime Stories"

‘Bedtime Stories’ toont een Adam Sandler zoals we hem nooit eerder zagen. Mijlenver verwijderd van de schunnigheden uit ‘You Don’t Mess With The Zohan’, maar evengoed uit een heel ander vaatje tappend dan bij ‘Punch-Drunk Love’ of ‘Spanglish’, is dit de eerste echt kindvriendelijke familiefilm op z’n palmares. Eentje die vooral de jongere kijkers zal charmeren en bij de volwassen begeleider hoogstens nu en dan een gniffel zal losweken. Maar net zo vaak zullen de tenen krullen, want zoals het een traditionele gezinskomedie betaamt, wordt ook deze geserveerd met een stevige portie suiker.

De titel verwijst naar de verhaaltjes ontsproten aan hoofdpersonage Skeeter Bronson (Adam Sandler), die ze vertelt aan z’n neef en nichtje. Niets aan de hand, zou je denken, ware het niet dat Skeeter, die zichzelf in de hoofdrol van zijn verhaaltjes cast, de dag erna beleeft wat de avond voordien verteld werd. Evenwel niet zijn verzinsels komen uit, als wel de fantasierijke toetsen die de kinderen aan zijn verhaal toevoegen. Wanneer Skeeter op zijn job graag promotie wil maken, tracht hij de kinderen in zo’n richting te sturen dat zij z’n succes voorspellen. Maar snel blijkt dat de jonge luitjes, en hun niet te tomen verbeelding, heel wat verrassingen voor hun oom in petto hebben.

“In het leven zijn er ook geen happy ends”, laat Skeeter zich op een avond tegen de twee telgen ontvallen, wanneer die distevreden zijn over de afloop van één van zijn verhaaltjes. Toegegeven, mogelijk zag hij het allemaal nogal zwart, maar het moraliserende einde dat regisseur Adam Shankman hier opdist, straalt zoveel fake levensvreugde uit dat zelfs elke optimist het op een lopen zal zetten. Adam Sandler staat bekend om z’n vuile mond en de gepeperde grappen die daar in hoog tempo uitrollen, maar hier loopt hij rond als een watje dat zich door alles en iedereen laat kleineren. Dat hij uiteindelijk toch het eeuwige geluk zal vinden, de kinderen op zijn hand zal krijgen én het meisje een zoen mag draaien, weet je al na vijf minuten, en de honderd minuten die naar dat punt toewerken, weten maar matig te vermaken. De feeërieke uitstapjes zijn af en toe oprecht geinig, maar voorts puurt deze film het gros van zijn humor (onbedoeld) uit de overacting van zijn op papier puike cast.

Sandler schikt zich al bij al degelijk in de rol van familievriendelijke verteller, maar de optredens van Russell Brand en vooral Guy Pearce zijn weinig minder dan gênant. Vooral Pearce gaat er als bad guy in het verhaal zover over dat je onmogelijk kan geloven dat-ie niet wist waarmee hij bezig was. Zijn acteerniveau doet denken aan de boeven uit ‘Merlina’ of ‘Samson’, wat eens te meer de doelgroep van ‘Bedtime Stories’ onderstreept. Al bij al niet eens zo’n slechte familiefilm dus, doch nergens verrassend en heel voorspelbaar. Maar daar stoort de jongere kijker zich niet aan. Die kijkt vol bewondering toe, met even grote ogen als de CGI-cavia die hier een paar lachsalvo’s mag scoren.

Extra’s (dvd): de leukste extra’s die terugvinden zijn bij het bonusmateriaal van ‘Bedtime Stories’ zijn zonder twijfel de outtakes en de verwijderde scènes, rechtstreeks van de montagevloer geplukt. Ook geinig, zeker gezien zijn rol in de film, is de featurette opgedragen aan het sympathieke personage Oogje.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray