Zoeken

Thir13en Ghosts

  • Cinevision.be/nl quoteert Thir13en Ghosts met een 2/5
  • Regisseurs: , Steve Beck
  • Cast: Tony Shalhoub, F. Murray Abraham, Matthew Lillard
  • Genre: Horror
  • Duur: 91 minuten
  • Releasedatum: 08-05-2002
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
Bekijk de cover van de film "Thir13en Ghosts"

Cyrus Kriticos (F. Murray Abraham) heeft een zeer vreemde hobby. Met de betaalde hulp van Dennis Rafkin (Matthew Lillard) jaagt hij op een reeks geesten, die hij in de kelder van zijn glazen villa gevangen houdt. Cyrus komt te sterven tijdens een opdracht, waardoor het excentrieke, bijzondere huis overgaat op erfgenaam Arthur Kriticos (Tony Shalhoub), een weduwnaar met twee kinderen, Kathy (Shannon Elizabeth) en Bobby (Alec Roberts). Het huis op zich is al een fortuin. Uitgelaten trekt de familie samen met de notaris naar het verlaten huis. Niet alleen kan de tocht door het huis gevaarlijk zijn, hij is ook dodelijk.

‘13 Ghosts’ pretendeert een horrorfilm te zijn, maar is dat ons inziens niet echt. Hoewel ingrediënten als geesten, bloedspattingen en gruwelijke humor kenmerkend zijn voor het genre, beperkt deze film zich een beetje tot een uit de hand gelopen komedie. Dat is ook meteen de sterkte van deze prent. De regie is in handen van debutant Steve Beck. In zijn vorig leven heeft de man echter al een indrukwekkende carrière achter de rug als visuele effectenmaker van onder andere ‘The Abyss’ en ‘The Hunt For Red October’. Het decor van de film is wel een extra vermelding waard. Het huis ziet er werkelijk adembenemd uit, alsook de manier om het te betreden is erg origineel.

Het einde is voor ons echter over the top en overdreven aan het haar gesleurd. Om de pret niet te bederven, zullen we het niet verklappen, maar wedden dat u ook teleurgesteld bent? ‘13 Ghosts’ is de grauwe middelmaat. Niet echt afschuwelijk, maar verre van een aanrader.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray