Zoeken

You, Me And Dupree

  • Cinevision.be/nl quoteert You, Me And Dupree met een 1/5
  • Regisseurs: Anthony Russo, Joe Russo
  • Cast: Owen Wilson, Matt Dillon, Kate Hudson, Michael Douglas
  • Genre: Komedie
  • Duur: 108 minuten
  • Releasedatum: 08-11-2006
  • DVD: 08-02-2007
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "You, Me And Dupree"

Owen Wilson is een sympathieke peer. Z’n grappen zijn de helft van de tijd dan wel belegen, z’n komische timing is nagenoeg perfect en z’n karakteristieke stem dragen bij tot z’n tomeloze charme. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en dus ook aan de successtory van een one hit wonder. We vonden hem beslist genietbaar in pakweg ‘Starsky & Hutch’ of ‘Wedding Crashers’, maar in ‘You, Me And Dupree’ lijkt hij op automatische piloot z’n bekende trucjes één voor één af te haspelen. Alsof hij met z’n gedachten vooral bij z’n loonfiche zat. Wie zeker alleen maar voor de centen in dit onding aantreden, zijn Michael Douglas - zou hij zich van set vergist hebben? - en zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong.

Aan het roer van deze nieuwe romantische komedie, waarin een pasgetrouwd koppel (Matt Dillon en Kate Hudson) één van hun jeugdvrienden (Owen Wilson) in huis neemt voor een paar dagen, staan de gebroeders Anthony en Joe Russo. Geen bekende namen, zou je zeggen, maar toch waren de Russo’s in het verleden onder andere verantwoordelijk voor ‘Welcome To Collinwood’, een meer dan genietbare en frivole overvalkomedie, waarbij ze zich vooral op het terrein van de Coen-broertjes begaven. De schok was dan ook eens zo groot om potentieel getalenteerde cineasten te zien aandraven met dergelijke, oerconventionele en ultravoorspelbare crowdpleaser.

Het verhaaltje is al even weinig grappig als origineel en zoals het gros van de hedendaagse humorfilms proberen ook de Russo’s te scoren met banale en smakeloze seksgrappen. Dat Matt Dillon, laatst nog briljant in ‘Factotum’, een acteur is van twaalf stielen en dertien ongelukken, bewijst hij hier eens te meer - twee keer raden tot welke categorie deze film behoort? - maar ook Kate Hudson, vooral bekend omwille van haar sublieme vertolking in Cameron Crowes ‘Almost Famous’, lijkt na een sterke carrièrestart dezelfde inhoudsloze weg op te gaan als haar moeder. Voor zij die het niet zouden weten: de moeder van La Hudson is Goldie Hawn, de onvolprezen koningin van slechte komedies.

Na dergelijke vaststelling kunnen we niet anders dan Dupree, Owen Wilsons personage, gelijk geven als hij ergens halverwege deze film de volgende levenswijsheid stelt: ‘Er zijn geen Audrey Hepburns meer tegenwoordig.’ Amen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray