Zoeken

Suburban Girl

  • Cinevision.be/nl quoteert Suburban Girl met een 3/5
  • Regisseur: Marc Klein
  • Cast: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace
  • Genre: Romantisch drama
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum DVD: 27-01-2009
  • Distributeur DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Suburban Girl"

Op basis van de poster zou je denken dat ‘Suburban Girl’ weinig meer is dan een futloze romantische komedie zoals je er dertien in een dozijn op televisie aantreft. Toch niet. Dit blijkt namelijk een aardig vertolkt drama, met romantische ondertoon, over een jonge vrouw - de suburban girl uit de titel - die valt voor de charmes voor een oudere man.

In de meeste Amerikaanse films worden die relaties vaak nogal eendimensionaal afgebeeld. Een oude bok en een groen blaadje fungeert louter als billenkletser (Jerry Stiller in ‘The Heartbreak Kid’) of als tussensituatie om tot inkeer te komen (Jack Nicholson in ‘Something’s Gotta Give’), maar haast nooit wordt de relatie zelf belicht, althans niet op een reële manier. Dat gebeurt hier wel, en precies daarom nestelt deze film zich al snel onder de huid van de kijker, temeer omdat de twee acteurs die het onwaarschijnlijke koppel vormen puik op elkaar ingespeeld zijn.

Sarah Michelle Gellar - de op z’n best middelmatige actrice overstijgt zich met een rol die ver weg staat van ‘Buffy, The Vampire Slayer’ - speelt het groene blaadje, Brett Eisenberg, een ambitieuze book editor die haar veilige leventje de rug toekeert wanneer ze zich in een relatie stort met de notoire playboy Archie (Alec Baldwin). Geen plaats evenwel voor rozengeur en maneschijn, want op haar baan gaat het Brett niet helemaal voor de wind en bovendien ontdekt ze dat haar geliefde vader met gezondheidsproblemen worstelt. Alsof dat nog niet voldoende is, komt ze er ook achter dat haar nieuwe amant lang niet zo’n onbesproken blad is. Zo is hij een ex-alcoholicus en houdt hij er een niet zo goede relatie met zijn dochter op na.

Volwassen worden doe je met vallen en opstaan, precies hoe je de levensloop van Sarah Michelle Gellars personage zou kunnen omschrijven. Het pleit voor de makers dat ze van haar geen bordkartonnen bimbo maakten, maar een moderne jonge vrouw die worstelt met levensvragen en problemen waar elk van ons (man of vrouw) ooit mee te kampen kan krijgen. De relatie met de veel oudere Archie is een element dat het dramatische karakter van het verhaal veeleer onderstreept dan zalft. Hoe dat precies zit, laten we je liever zelf ontdekken, maar wel kunnen we verklappen dat ‘Suburban Girl’ op verrassend intelligente wijze zijn best doet om de valkuilen der dramaclichés te ontwijken. Gellar ontpopt zich daarbij als een veel betere actrice dan ze tot nu toe demonstreerde en de immer goede Alec Baldwin speelt een rol, hem op het lijf geschreven. Aangename verrassing.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray