Zoeken

The Sisterhood Of The Traveling Pants 2

  • Cinevision.be/nl quoteert The Sisterhood Of The Traveling Pants 2 met een 3/5
  • Regisseur: Sanaa Hamri
  • Cast: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively
  • Genre: Tragikomedie
  • Duur: 117 minuten
  • Releasedatum DVD: 21-01-2009
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "The Sisterhood Of The Traveling Pants 2"

‘The Sisterhood Of The Traveling Pants’ was origineel in zijn soort, en wel omdat hij als zeer typische chick flick ook de mannelijke kijker de nodige hartenpijnen toediende. Een zeer gesmaakte emo-rollercoaster dus, die destijds een vrij anonieme doortocht op dvd maakte. De sequel - eveneens geen bioscooprelease bij ons - lijkt eenzelfde lot beschoren.

Onterecht andermaal, want ook al is de verrassing van het eerste deel hier verdwenen, dit is en blijft een mooie, vertederende kroniek, die het net zoals zijn superieure voorganger moet hebben van de onbetaalbare chemie tussen de vier hoofdrolspeelsters. In tegenstelling tot wat je mogelijk zou verwachten is ‘The Sisterhood Of The Traveling Pants 2’ niet gebaseerd op de tweede roman uit de reeks, maar wel op het vierde en laatste avontuur, zij het met elementen uit de twee vorige afleveringen erin verwerkt. Dat verklaart niet enkel de tijdssprong, maar ook het meer volwassen karakter van de vier meiden die samen het spijkerbroekverbond uit de titel vormen.

Lena (Alexis Bledel) neemt ondermeer deel aan een grafische workshop en verpandt daar haar hart niet alleen aan de penselen, Carmen (America Ferrera) maakt werk van haar theatergaven en maakt indruk op de planken, Bridget (Blake Lively) stort zich in een poging om met haarzelf in het reine te komen in een archeologische trip in Turkije, en Tibby (Amber Tamblyn) ten slotte heeft te kampen met relationele problemen wanneer ze in een dronken bui voor het eerst tussen de lakens duikt met haar vriendje sinds tien maanden.

Meer van hetzelfde hoeft niet automatisch een negatieve connotatie te hebben, dat bewijst ‘The Sisterhood Of The Traveling Pants 2’, dat niets nieuws toevoegt aan de gekende formule uit het eerste deel. De karakters kennen we natuurlijk al, maar toch slaagt cineaste Sanaa Hamri erin ons nog dieper in hun zielenroerselen te laten meekijken. Een hele prestatie, want de achillespees van de film is nog altijd dezelfde als bij zijn voorganger: het hoppen van de ene subplot naar de andere doet de vaart nooit stokken, het zorgt er wel voor dat het initieel nogal moeilijk naar samenhang zoeken is. De jeans die als doorgeefluik dienstdoet, is dan ook eerder een lappenmiddeltje.

Maar erg is dat geenszins, want de uitstekend gedoseerde mix van humor, romantiek en drama op adolescentenniveau werkt nog steeds en niet in het minst zijn daarvoor de acteurs verantwoordelijk. Amber Tamblyn mag net als in deel één de show stelen, maar niemand valt echt uit de toon. Wie z’n neus ophaalt bij het idee aan een chick flick zou ook bij dit vervolg nog altijd aangenaam verrast kunnen worden. Van ons mag de broek gerust nog een paar tussenstops maken.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray