Zoeken

Step Brothers

  • Cinevision.be/nl quoteert Step Brothers met een 2/5
  • Regisseur: Adam McKay
  • Cast: Will Ferrell, John C. Reilly, Richard Jenkins
  • Genre: Komedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum DVD: 19-02-2009
  • Distributeur DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Step Brothers"

Het kan niet altijd bullseye zijn. Judd Apatow mag dan al stilaan als de kip met gouden humoreieren bestempeld worden, ook zijn magische touch werkt wel eens op halve kracht. Bij ‘Step Brothers’ bijvoorbeeld, de nieuwe komedie met Will Ferrell en John C. Reilly, die elkaar terugvinden na het teleurstellende ‘Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby’.

Ferrell kruipt in de huid van Brennan Huff, een volwassen veertiger die nog steeds inwoont bij zijn alleenstaande moeder. Het leventje thuis bevalt hem goed en een reden om daar te vertrekken heeft hij allerminst. In dezelfde situatie verkeert Dale Doback (Reilly), eveneens een man van middelbare leeftijd die niet van plan is het ouderlijke huis snel de rug toe te keren. Zijn vader, een professor, lijkt zich daar ook mee verzoend te hebben. Wanneer die laatste tijdens een congres echter de moeder van Brennan tegen het lijf loopt en de twee zich al snel in een relatie storten, komt het egocentrische leventje van de twee grote ‘kinderen’ op de helling te staan. Het verliefde koppel besluit namelijk samen te wonen, wat ervoor zorgt dat Brennan en Dale plots als broers - de step brothers uit de titel - door het leven moeten.

Meer dan een goede pitch heeft een komedie in principe niet nodig en op het eerste gezicht zit dat bij ‘Step Brothers’ best wel snor. Dit zijn rollen die de twee komedianten op het lijf geschreven zijn en het mag geen mirakel heten dat de chemie tussen de twee anderhalf uur lang van het scherm spat, hoe platvloers, belegen of vulgair de grappen bij momenten ook moge zijn. Wel een wonder is het feit dat Apatow deze produceerde, want van zijn herkenbare hartenpijnhumor - toch zijn handelsmerk sinds een paar jaar - is hier geen zier te bespeuren. De kolder en de weinig subtiele moppentrommel waaruit deze ‘Step Brothers’ zonder uitzondering vist, vertonen dan wel een pak gelijkenissen met ‘Anchorman’ (ook eentje van comical Judd), het scherp is duidelijk een beetje van de snee.

Ferrell en Reilly laten het evenwel niet aan hun hart komen en met volle overgave vechten ze verbale en fysieke robbertjes uit, al dan niet met smaakvol eindresultaat. Oordeel zelf maar of je kan lachen met een puberende veertiger die zijn balzak in de strijd gooit om het drumstel van de ander te bevuilen. Of wanneer het olijke duo, beide belaagd door middelbare school-bullies, verplicht wordt tot het likken van een hondendrol. Wie zich nu al aan het bescheuren is, mag zeker niet twijfelen.

Voor de liefhebber van het genre biedt deze ‘Step Brothers’ vast en zeker de nodige lachsalvo’s. En toegegeven, her en der gingen ook onze mondhoeken wat breder staan. Te weinig ten opzichte van wat we van Apatow gewend zijn, maar al bij al meer dan bij de drek die Jim Carrey tien jaar geleden en masse produceerde.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray