Zoeken

He's Just Not That Into You (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert He's Just Not That Into You (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Ken Kwapis
  • Cast: Ginnifer Goodwin, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson, Jennifer Aniston
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 129 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 24-09-2009
  • Distributeur Blu-ray: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "He's Just Not That Into You (Blu-ray)"

De wegen van de liefde zijn ondoorgrondelijk. Dat illustreert ook ‘He’s Just Not That Into You’, een best aardige romantische ensemblekomedie die een blik werpt op de sterk aan clichés onderhevige relatie tussen man en vrouw. Wat op zijn beurt weer voor een vreemde paradox zorgt. Enerzijds is de levenswandel van de vele personages voorspelbaar (en dus herkenbaar), maar daartegenover staat het overheersende gevoel dat het er in de realiteit net iets anders aan toegaat.

‘He’s Just Not That Into You’ - de ‘plaats de woorden in de juiste volgorde’-titel van het jaar - is opgetrokken uit niets meer dan (romcom)stereotiepen, uitvergrotingen en rolpatroonbevestigende plotwendingen. Bovendien bestaat het cententeam achter de schermen uit dezelfde geldschieters als bij ‘Sex And The City’. Reden genoeg dus om zo snel als je kan de andere richting uit te rennen? Helemaal niet, zelfs. Toegegeven, de originaliteitfactor van de nochtans keurig door elkaar gehaspelde verhaaltjes ligt niet erg hoog en de wijsheden die verkondigd worden, lees je wekelijks in één of andere ‘ingezonden brief’-rubriek, maar dat maakt de film tegelijk ook ideaal kijkvoer om al je eigen beslommeringen even bij te vergeten.

Van de (hoofdzakelijk vrouwelijke) sterrencast maken ondermeer deel uit: Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Jennifer Connelly en Drew Barrymore. Zij geven gestalte aan respectievelijk een vrouw die vindt dat haar vriend (Ben Affleck) sinds zeven jaar haar al een hele poos ten huwelijk had mogen vragen en ‘m voor een ultimatum stelt, een wulpse verleidster (wat anders?) die de vlinders redelijk fel voelt kriebelen voor een getrouwde adonis (Bradley Cooper), de echtgenote van die adonis die haar man een scheve schaats kan vergeven, maar wel hysterisch wordt als hij een sigaretje rookt én een redactrice die haar amoureuze draai niet vindt in een wereld, gedomineerd door internet, gsm’s en andere technologische ontwikkelingen. En dan is er nog een jonge vrouw met het hart op de juiste plaats (Ginnifer Goodwin), die iets te fanatiek op zoek gaat naar Mr. Right.

Door het grote aantal personages heeft de film het niet zo moeilijk om de aandacht vast te houden, maar een nadeel is wel dat het gros ervan niet erg uitgewerkt is. Een paar minder had de overige zonder twijfel wat meer ademruimte gegeven, alsook de kijker die daardoor meer zou kunnen meeleven met de tegenslagen en teleurstellingen, die zich op weg naar het grote geluk opstapelen. Het belet regisseur Ken Kwapis (van het puike ‘The Sisterhood Of The Traveling Pants’) evenwel niet af en toe een goeie grap te serveren of een oprecht romantisch moment uit de mouw te schudden, ook al is de regie van soapniveau. De afwikkeling van de vele subplots, aardig om volgen nochtans, lijkt eveneens uit het van makke voorspelbaarheden bol staande tv-wereldje weggelopen (de macho bindt in, de overspelige krijgt z’n verdiende loon, etc.).

Wie verwacht dat hij of zij iets wijzer zal worden over de geheimen die Cupido voor ons in petto heeft, is eraan voor de moeite. ‘He’s Just Not That Into You’ is en blijft een brave romantische komedie, nergens memorabel, maar wel altijd vermakelijk. De puike cast, allemaal op niveau en met een verrassende naturel acterend, maakt het licht verteerbaar en genietbaar. Een chickflick, zeg je? Dat zeker, maar ook eentje die de mannelijke wederhelft zal smaken.

Extra’s (Blu-ray): voor wie het vaak zonde vindt dat een film afloopt terwijl je het gevoel hebt dat je over de personages nog meer te weten wil komen, heeft de Blu-ray van ‘He’s Just Not That Into You’ een leuke feature, eentje waarin via korte filmpjes ( 2 à 3 minuten) ingezoomd wordt op hoe het de verschillende koppels verder vergaat. Daarnaast zijn er nog een paar docu’s waarin Ken Kwapis - de regisseur - het woord heeft, alsook een audiocommentaar van Kwapis en een reeks verwijderde scènes.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray