Zoeken

Blade: Trinity

  • Cinevision.be/nl quoteert Blade: Trinity met een 3/5
  • Regisseur: David S. Goyer
  • Cast: Wesley Snipes, Jessica Biel, Ryan Reynolds
  • Genre: Actie
  • Duur: 113 minuten
  • Releasedatum: 15-12-2004
  • DVD: 15-02-2006
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Blade: Trinity"

Na een succesvol eerste deel en een ondermaatse sequel, is de in Amerika nog steeds razend populaire ‘Blade’-franchise aan een nieuw avontuur toe. In ‘Blade: Trinity’ neemt Blade (Wesley Snipes) het op tegen Dracula (Dominic Purcell), de voorouder van alle vampiers die door de lokale vampierbende opnieuw tot leven werd gewekt. In zijn strijd tegen deze nietsontziende übervampir wordt Blade bijgestaan door The Nightstalkers, een stelletje vampierbestrijders onder leiding van Abigail Whistler (Jessica Biel) en Hannibal King (Ryan Reynolds).

Al vanaf de spectaculaire, bijzonder knap geconstrueerde en hilarische openingsachtervolging (die ultraviolet-koplampen!), neemt nieuwbakken cineast David S. Goyer de kijker mee op een dolle rollercoaster van speciale effecten, blitse actiescènes en spitante humor. Dit derde deel is een pak minder donker dan z’n voorganger en pakt bijgevolg uit met veel mooier georchestreerde actiescènes. Bovendien is het vele stunt- en springwerk met een opvallend rustige camera in beeld gebracht, waardoor het volgen ervan niet de potentiële maagverdraaiingen met zich meebrengt. Het verhaal is misschien weinig origineel, maar wordt strak verteld en bovendien veelvuldig gelardeerd met heerlijke humor en gevatte one-liners.

Wesley Snipes is nog steeds way cool als Blade en weet als geen ander de nodige droge humor in z’n vertolking te leggen. Hij wordt uitstekend geflankeerd door Jessica Biel, voor de gelegenheid uitgedost als een tot de tanden toe bewapende karatevamp met een voorliefde voor mp3’tjes, en Ryan Reynolds, die over een opmerkelijk komisch talent beschikt (’ I ate a bunch of garlic and I just farted. Silent but deadly.’). ‘Blade: Trinity’ is geen vernieuwende cinema, maar heeft wel alles wat een goede actieprent verlangt: heerlijke vechtpartijen, komische intermezzo’s en een spetterende finale. ‘Blade: Trinity’ rocks!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray