Zoeken

Blades Of Glory

  • Cinevision.be/nl quoteert Blades Of Glory met een 3/5
  • Regisseurs: Josh Gordon, Will Speck
  • Cast: Will Ferrell, Jon Heder, Craig T. Nelson
  • Genre: Komedie
  • Duur: 93 minuten
  • Releasedatum: 09-05-2007
  • DVD: 27-09-2007
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "Blades Of Glory"

In Amerika is hij bijzonder populair, maar bij ons scoort Will Ferrell doorgaans ietsje minder dan het gros van z’n frat pack-collega’s, een vriendengroepje acteurs die regelmatig samen voor de camera staan of die veelal cameo’s vertolken in elkanders films. Behoren onder andere tot die hippe pack van de nieuwe generatie: de broertjes Wilson, Jack Black, Vince Vaughn en dus ook Will Ferrell.

‘Blades Of Glory’ kenmerkt een nieuwe aanwinst in hun eindeloze reeks overlappende samenwerkingen; deze clowneske schaatskomedie vertelt het verhaal van twee kunstschaatsers - what’s in a name? - die wegens onsportief gedrag uit competitie gebannen worden. Via een achterpoortje in het systeem kunnen ze echter deelnemen als duo. De twee tegenpolen en eeuwige rivalen moeten nu samenwerken om opnieuw de top te bereiken.

De premisse is doodeenvoudig en het mag duidelijk zijn dat de makers geen enkele ambitie hebben een veelgelaagd en uitgewerkt verhaal te vertellen. De hele opzet dient immers louter als kapstok om zoveel mogelijk vulgaire, platvloerse en weinig fijnzinnige grappen aan op te hangen. Een gemakkelijke klus, zou je denken, maar in minder competente handen of met andere acteurs had deze pastiche moeiteloos kunnen verglijden in een opeenstapeling van clichés en flauwe grappen. Niet dat de humor in ‘Blades Of Glory’ bulkt van originaliteit, maar de manier waarop ze door het leidende duo gebracht worden, zorgt meermaals voor gegniffel. Bovendien pakt de film ook regelmatig uit met enkele leuke oneliners, die veelal gespeend zijn van subtiliteit, maar net daardoor een bulderlach niet zullen kunnen onderdrukken.

Will Ferrell is uitstekend gecast als de verpersoonlijking van sex on ice en ook z’n tegenspeler Jon ‘Napoleon Dynamite’ Heder doet het prima als z’n sullige partner in crime. Geen van de twee zijn grote acteurs, maar hun samenspel én hun hilarisch gechoreografeerde schaatspasjes leveren meermaals leuke plaatjes op. De bijrollen zijn weggelegd voor enkele minder bekende namen, met uitzondering van een opmerkelijk optreden van oude glorie Craig T. Nelson. ‘Blades Of Glory’ heeft geen enkele pretentie om grootse cinema te zijn, het enige wat deze film wil doen, is entertainen. Geinig filmpje.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray