Zoeken

Sex Drive

  • Cinevision.be/nl quoteert Sex Drive met een 3/5
  • Regisseur: Sean Anders
  • Cast: Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden
  • Genre: Komedie
  • Duur: 109 minuten
  • Releasedatum DVD: 17-06-2009
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Sex Drive"

Sommige films laten nu eenmaal weinig aan de verbeelding over. Met een titel als ‘Sex Drive’ windt deze kolderieke hormonale coming-of-age sekskomedie er alvast geen doekjes om. We hielden onze in gif gedrenkte pen alvast klaar, maar de wonderen zijn duidelijk ook de filmwereld nog niet uit. Een zoveelste ‘American Pie’-kloon blijkt dit immers niet geworden te zijn; wél een ongemeen hilarische genre-uitvergroting die door zijn grove schuttingtaal en door de mangel gehaalde clichés aanstekelijk dan wel weerzinwekkend werkt, afhankelijk van waar je grenzen liggen.

Centraal staat de 18-jarige Ian (Jason Biggs-kluns-a-like Josh Zuckerman), die de kans van zijn leven krijgt wanneer een knappe babe hem via het internet seks belooft. Het enige wat hij ervoor moet doen, is zich verplaatsen naar Knoxville, waar zij hitsig op ‘m wacht. Ian, nog steeds maagd, besluit niet te talmen, steelt de auto van zijn oudere broer (James Marsden) en begint samen met zijn beste vrienden Lance (Clark Duke) en Felicia (Amanda Crew) aan de lange rit richting de andere kant van het land. De misverstanden stapelen zich echter al snel op. Zo wordt Felicia in het ongewisse gelaten over het waarom van deze trip, blijkt ze heimelijk verliefd te zijn op Lance, terwijl Ian er achterkomt dat Felicia voor hem wel eens de ware zou kunnen zijn.

Door de rit die het tienertrio onderneemt, doet de opzet denken aan ‘Road Trip’, maar toch is deze meer verwant met ‘American Pie’ en andere puberale sex comedies. Dat genre is al lang niet nieuw meer - zo was de komedie met Jason Biggs ook al een modernere update van ‘Porky’s’ - maar het blijft wel in trek, simpelweg omdat er altijd een doelgroep voor zal blijven bestaan. Doorgaans doen de makers zelfs weinig moeite om zich over een verhaal of goeie grappen te bekommeren, maar niet zo bij ‘Sex Drive’. Ook al kan je het gros van de moppen niet meteen smaakvol noemen, toch zal zelfs de meest rabiate tegenstander moeten toegeven dat regisseur-scenarist Sean Anders meer ambitie heeft.

De grootste kracht haalt de film uit zijn enthousiaste vertolkingen, met de onbekende, maar duidelijk getalenteerde drie jonge acteurs op kop. Zuckerman beschikt over voldoende charisma om de film op z’n schouders te torsen, al wordt hij puik geflankeerd door de innemende Amanda Crew en geinige Clark Duke. Ook leuk zijn de bijrollen van Seth Green als Amish en James Marsden als Ians broer, een rol die je ‘m niet meteen zou toeschrijven. Natuurlijk is de humor fout, komen de meeste pointes op hetzelfde neer en houdt zowat alles verband met seks, maar in de categorie tienerkomedies met het hart op de juiste plaats verdient deze zeker zijn plaats.

Extra’s (dvd): vier documentaires (of moeten we zeggen: ‘mockumentaires’?) waaronder ‘Clark: Duke Of The Internet’, dat toont hoe de onbekende Clark Duke bij de productie terechtkwam en hoe hij daar ontvangen werd, en vooral ‘Making A Masterpiece’ als uitschieter, een 12 minuten durende ‘making of’ waarin Seth Green omschreven wordt als ‘method actor’ en James Marsden ‘Sex Drive’ omschrijft als ‘Superbad’ meets ‘The English Patient’. Hilarisch!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray