Zoeken

Mile High, seizoen 1

  • Cinevision.be/nl quoteert Mile High, seizoen 1 met een 3/5
  • Regisseur: Marcus D.F. White
  • Cast: Naomi Ryan, Adam Sinclair, Jo-Anne Knowles
  • Genre: Komedie
  • Duur: 580 minuten
  • Releasedatum DVD: 28-07-2009
  • Distributeur DVD: Video Film Express
Bekijk de cover van de film "Mile High, seizoen 1"

In de context van tv-serie ‘Mile High’ krijgt de uitdrukking ‘van de grond gaan’ wel een heel dubbele betekenis. Genoemd naar het gelijknamige illustere clubje - elkeen die ooit tijdens een vliegtuigtrip van bil ging, mag zich tot de mile high club rekenen - toont deze komische reeks wat er zoal kan gebeuren (lees: mislopen) aan boord van een lijnvlucht. Zeker wanneer er hormonen in het spel zijn.

Die razen namelijk volop doorheen de aantrekkelijke stewards en stewardessen, alle werkzaam voor het fictieve Fresh Airlines. Seizoen 1, bestaande uit 13 afleveringen, focust zich grotendeels op Marco, de nieuwkomer in de crew, die episode na episode geconfronteerd wordt met het stelletje ongeregeld waarbij hij terechtgekomen is, en waar hij niet veel later zelf deel van uitmaakt. Seks, feestjes en drugs zijn maar een paar van de overtredingen waaraan de crew zich bezondigt. Maar ondanks de gratuite fun (het is hip en gaat bijzonder goed vooruit) blijken de twentysomethings in de hoofdrollen af en toe ook met zwaardere problemen af te rekenen.

‘Mile High’ trekt voluit de kaart van de humor. Met alles kan, mag en moet gelachen worden, taboes zijn onbestaande en elk heilig huisje dat nog rechtop stond, is er vanaf nu helemaal aan. Die onbevangenheid brengt een speelse sfeer met zich mee, al gaat die niet erg diep. De dialogen klinken ad rem en ingespeeld op een doelgroep die uit dezelfde leeftijd bestaat als de personages, terwijl de hetere scènes af en toe opvallend weinig aan de verbeelding overlaten. Het gaat er dus best swingend aan toe aan boord van de Fresh-vluchten.

Desondanks valt het je zwaar om mee te leven met de karakters. Her en der proberen de makers wel een eerder delicaat thema aan te snijden of gooien ze zogeheten echte gevoelens in de mix, maar het is precies dan dat de reeks de bal misslaat. Zolang je ongedwongen naar de door testosteron en oestrogeen geleide esbattementen van de crew kan kijken, glijdt het naar binnen als zoete koek, maar eens de scenaristen het over een iets ernstigere boeg trachten te gooien, boeten ze in aan charme. Temeer ook omdat dan extra opvalt dat de personages lege hulzen zijn, radertjes in een uitstekend geoliede machine, die sputtert wanneer humor plaats ruimt voor dramatiek.

Toch heeft ‘Mile High’ zijn verdiensten. Zo zijn de personages niet erg uitgewerkt of beperkt tot louter clichés (de ietwat bazige supervisor is zo uit het karakterhandboek gelicht), toch smijten de acteurs zich helemaal, wat bij de grappige momenten z’n nut bewijst. Onmogelijk kan je dit grote televisie noemen, en je zou de makers nu en dan zelfs van slechte smaak kunnen betichten, maar het is moeilijk ontkennen dat de humor zijn doel niet mist. Die is namelijk stouter dan je zou verwachten. Gemengde gevoelens dus, maar al bij al het proberen waard.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray